Ján Kováčik: Nemáme horších hráčov ako Bosniaci a Gréci

NETKY.SK • 16 Október 2013, 12:09 • 2 min
Ján Kováčik: Nemáme horších hráčov ako Bosniaci a Gréci

RIGA - od vyslaného redaktora Ladislava Hribika) - Slovenská futbalová reprezentácia sa neprebojovala na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie, v G-skupine európskej časti kvalifikácie obsadila nepostupové 3. miesto s dvanásťbodovým odstupom za Bosnou a Hercegovinou (priamy postup) a Gréckom (účasť v baráži).

slovakia

left justify in out

V utorkovej derniére tejto eliminácie remizovali zverenci trénera Jána Kozáka v Rige s domácim Lotyšskom 2:2, keď po prvom polčase ešte viedli 2:0.

"Kvalifikáciu by som rozdelil na dve časti. Úvodnú, v ktorej sme prišli o možnosť dostať sa do Brazílie a potom tú druhú, ktorú hodnotím pozitívne - až na utorňajší druhý polčas v Lotyšsku. To už bol asi dôsledok toho, že to bol posledný zápas, o nič nešlo a hrali sme s mužstvom, ktoré nebolo v najsilnejšom zložení," zhodnotil prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik pred stredajším odletom z Rigy na Slovensko účinkovanie národného tímu v práve skončenej kvalifikácii. 

Prvý muž slovenského futbalu priznal, že kvalifikácia MS 2014 mu dala množstvo podnetov, ako zmeniť niektoré veci k lepšiemu. A to napriek tomu, že Slovensko bude chýbať na budúcoročnom šampionáte v Južnej Amerike: "Tieto zápasy veľa ukázali predovšetkým trénerovi Kozákovi a jeho realizačnému tímu. Za najväčšie negatívum považujem to, že sme nedokázali dvakrát vyhrať nad Litvou a za úplne najväčšie hodnotím remízu v Lichtenštajnsku. Pozitívne naopak bolo, že po výmene trénerov ukázalo mužstvo charakter, srdce a kvalitu na to, aby sme mohli s týmto mužstvom pomýšľať na vyššie ciele a méty." 

Šéf SFZ podotkol, že slovenské mužstvo malo na viac ako na konečné 3. miesto v kvalifikačnej G-skupine: "Musíme síce rešpektovať silu Bosny a Hercegoviny a Grécka, ale myslím si, že nemáme horších hráčov, ako majú tieto dve krajiny. Bosniaci aj Gréci dali v týchto kvalifikačných zápasoch do hry viac odhodlania a chcenia ako naši futbalisti. Preto to dopadlo tak, ako to dopadlo. Nasledujúca kvalifikácia bude pre mnohých hráčov možno poslednou šancou dostať sa na vrcholné podujatie. Verím, že táto symbióza zaberie a v bojoch o ME 2016 môžeme byť úspešní. Treba však uznať, že aj na tretie miesto v skupine zaručujúce baráž bude veľa adeptov a mnoho krajín, ktoré boli teraz neúspešné, sa na to pozerá presne ako my." Kováčik následne povedal, že "ak bude tréner Kozák požadovať akúkoľvek zmenu alebo vylepšenie, v rámci možností mu zväz vyjde v ústrety." 

Prezident Slovenského futbalového zväzu na záver potvrdil, že v novembrovom asociačnom termíne si Slováci zmerajú sily s dvoma atraktívnymi súpermi na ich pôde. "Na 95 percent už je jasné, s kým budeme hrať, ale kým to nebude potvrdené, nebudeme prezrádzať bližšie informácie. Poviem len toľko, že to budú atraktívni súperi a náš tréner Kozák bude mať znova možnosť konfrontovať svojich hráčov s kvalitnými protivníkmi," dodal Ján Kováčik. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies