Ján Jackuliak by nechcel byť v koži Jana Masaryka

NETKY.SK • 2 Október 2015, 15:54 • 2 min
Ján Jackuliak by nechcel byť v koži Jana Masaryka

BRATISLAVA - Slovenský herec Ján Jackuliak sa budúci rok na plátnach kín objaví po boku Karla Rodena, Oldřicha Kaisera a Jána Grešša v historickej dráme Masaryk.

slovakia

left justify in out

Pripravovaná snímka by mala divákom priblížiť Jana Masaryka a čo možno najhodnovernejšie vykresliť okolnosti Mníchovskej dohody, ktoré sú podľa slov tvorcov drámy i v dnešnej dobe stále živé.


Tridsaťsedemročný rodák z Lučenca v celovečernom filme stvárni tajomníka vtedajšieho ministerského predsedu ČSR Milana Hodžu. „Politika bola vždy špinavá a dodnes z určitého pohľadu špinavá je, no v tom čase sa robila takým trošku džentlmenskejším spôsobom ako teraz. Doba nebola tak zrýchlená a informácie sa dostali len medzi niekoľkých ľudí a nešli ďalej - a práve moja postava ich mala posúvať k tým vyvoleným. Bola to taká šedá eminencia. Predpokladám, že ho vyberali veľmi dôsledne a Hodža mu musel asi veľmi veriť. Hodža bol podľa mňa veľmi vnímavý a inteligentný človek. A určite bol samotár,“ povedal Jackuliak v rozhovore pre agentúru SITA.


Obľúbený herec, známy z viacerých slovenských i českých seriálov, si pred začiatkom nakrúcania stihol o Janovi Masarykovi už čo-to naštudovať. „Viem o ňom len to, čo som sa dočítal. Všetky moje informácie pochádzajú z nejakých knižiek a myslím si, že tam zohrali rolu aj hlbšie záležitosti, o ktorých nevieme a ani sa ich nedozvieme... Či bol Jan Masaryk zavraždený alebo spáchal samovraždu, to sú otázky... Ja osobne si neviem predstaviť byť v jeho situácii a urobiť to rozhodnutie, ktoré musel urobiť. Je to veľmi vážna záležitosť,“ poznamenal Jackuliak.


S Karlom Rodenom sa podľa vlastných slov dosiaľ stretol iba mimo nakrúcania. „Stretli sme sa asi pred mesiacom v Bratislave v rámci iného projektu. Hosťoval tu totiž so Studio Dva. Mal takú dlhú šedivú bradu a vyzeral úplne ako Tomáš Garrigue Masaryk, ale úplne,“ zasmial sa Jackuliak. „V Česku bol dokonca v tom čase preto preberaný v bulvároch. Tamojší redaktori totiž nevedeli, že natáča tiež film (Zločin v Polné, pozn. red.), v ktorom stvárňuje nášho prvého československého prezidenta a hneď sa doňho pustili, že má životnú krízu a zdravotné problémy,“ dodal pobavene.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies