Ján Figeľ: Našou úlohou je zastaviť genocídu nevinných

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 13:42 • 2 min
Ján Figeľ: Našou úlohou je zastaviť genocídu nevinných

Bratislava/Brusel - Našou úlohou je zastaviť genocídu nevinných. Vyhlásil to osobitný vyslanec Európskej únie pre podporu náboženskej slobody vo svete Ján Figeľ po tom, čo sa v stredu (20.7.) v Bruseli stretol s podpredsedom Európskeho parlamentu Antoniom Tajanim.

slovakia

left justify in out

Tajani je zodpovedný za boj proti medzinárodnému terorizmu a vzťahy a dialóg EP s cirkvami a náboženskými spoločnosťami. Inicioval aktivity k náboženskej slobode vo svete, zvlášť k prenasledovaniu kresťanov a iných komunít vo viacerých regiónoch sveta. TASR o stretnutí informovala kancelária Jána Figeľa.

 

Partneri sa zhodujú na dôležitosti tejto agendy pre budúcnosť EÚ aj pre stabilitu vo svete. Hovorili aj o masovom vraždení na Blízkom Východe, ktoré europarlament odsúdil ako genocídu. "V minulom storočí bolo viacero genocíd vo svete. Pri všetkých sa tieto zločiny maskovali a utajovali. Dnes dôkazy takmer neustále prezentujú zločinci z ISIS/Dáiš pred očami svetovej verejnosti. Chcú tým šíriť strach a ideológiu nenávisti. Našou úlohou nie je komentovať genocídu nevinných, ale zodpovedne konať a zastaviť ju," uviedol Figeľ.

 

Na budúci týždeň sa Figeľ chystá na sériu rokovaní o stave náboženskej slobody do Washingtonu. Uskutoční sa tam medzinárodná konferencia podobne zmýšľajúcich krajín o hrozbe zo strany ISIS/Dáiš.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona