Ján Ďurica: Takto sa umiera na ihrisku

NETKY.SK • 10 Október 2014, 12:24 • 2 min
Ján Ďurica: Takto sa umiera na ihrisku

ŽILINA - K oporám slovenskej futbalovej reprezentácie patril aj vo štvrtkovom mimoriadne vydarenom kvalifikačnom vystúpení v Žiline proti Španielsku Ján Ďurica.

slovakia

left justify in out

Skúsený 32-ročný zadák utvoril spolu s kapitánom Martinom Škrtelom v strede slovenskej defenzívy nepriepustný val, útočníkovi FC Chelsea Diegovi Costovi nedovolili skórovať a pripísať si premiérový zápis za španielsky národný tím. "Takto sa bojuje, takto sa hrá, takto sa umiera na ihrisku. A potom sa dostavia aj takéto víťazstvá," uviedol po víťazstve 2:1 nad "La Furia roja" rodák z Dunajskej Stredy a pokračoval v hodnotení duelu pod Dubňom: "Rozhodla naša bojovnosť, nasadenie. Boli sme pokojní, nepanikárili sme. Vedeli sme, čo chceme hrať - na protiútoky, ktoré nám vyšli v prvom i druhom polčase. Španieli podali dobrý výkon, ale my ešte lepší. A preto sme vyhrali."

 

Tréner futbalistov SR Ján Kozák poslal v 54. min za stavu 1:0 na žilinský trávnik Michala Ďuriša, ktorý vystriedal Vladimíra Weissa. "Mojou úlohou bolo pomôcť tímu najmä v defenzíve. Škoda vyrovnávajúceho gólu. Napokon sme však dali ešte jeden a zvíťazili. Španieli neboli spokojní s remízou 1:1, chceli stále útočiť. Otvorilo sa nám okienko v ich zadných radoch, my sme to využili a premenili na druhý gól," skonštatoval 26-ročný Ďuriš, ktorý presným centrom na hlavu Miroslava Stocha asistoval pri rozhodujúcom momente duelu: "Pozrel som sa. Videl som, že ´Miňo´ tam nabieha. Chcel som ho trafiť. Napokon sa to podarilo, čo je skvelé. Tento výsledok znamená pre celé Slovensko niečo, čo sa tu nedeje každý deň. Verím, že ľudia si budú hľadať cestu do hľadiska a nevypredáme štadión len proti Španielsku, ale aj proti Luxembursku." 

 

Slovensko je na čele kvalifikačnej C-skupiny v boji o postup na ME 2016 do Francúzska. "Je to skvelý vstup, ale netreba nič podceniť. V nedeľu na nás čaká Bielorusko. Bola by škoda, keby sme o štvrtkové ťažko vybojované tri body proti Španielsku prišili v Bielorusku," dodal hráč FK Mladá Boleslav Michal Ďuriš. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona