Ján Ďurica si chce v prvom rade užiť duel proti Španielsku

NETKY.SK • 6 Október 2014, 15:12 • 2 min
Ján Ďurica si chce v prvom rade užiť duel proti Španielsku

SENEC - Stabilným členom slovenskej futbalovej reprezentácie je Ján Ďurica. Obranca Lokomotivu Moskva prišiel pozitívne naladený do Senca na nedeľňajší podvečerný zraz A-tímu SR pred blížiacimi sa kvalifikačnými zápasmi proti Španielsku (9. 10. v Žiline) a Bielorusku (12. 10.), pretože "železničiari" pretrhli v lige čiernu sériu bez víťazstva a koncom septembra v 9. kole zdolali doma Amkar Perm 3:1.

slovakia

left justify in out

"Toto víťazstvo ma potešilo. V Rusku je momentálne dlhšia prestávka, mal som dostatok času na oddych. Zdravotne som v poriadku a pripravený nastúpiť," skonštatoval na zraze pri Slnečných jazerách Ján Ďurica.

Skúsený 32-ročný zadák (nar. 10. decembra 1981) si je vedomý, že vo štvrtok na žilinskom štadióne nastúpia od 20.45 h futbalisti Slovenska proti úradujúcemu európskemu šampiónovi. "Nielen ja, ale celé mužstvo sa teší na duel proti Španielsku. Na takýto zápas sa netreba pripravovať, na takýto zápas sa treba tešiť. Všetci si ho chceme užiť, vrátane mňa. Ako to napokon dopadne, uvidíme," vyjadril sa Ján Ďurica a doplnil: "V prípade Španielov to nie je iba o individualitách, výbornej hre jednotlivcov a obrovských hviezdach, ktoré majú k dispozícii. Komplet španielske mužstvo je kvalitné, sú silní ako celok." 

 

Rodáka z Dunajskej Stredy potešilo, že k dispozícii pre národné mužstvo je opäť Martin Škrtel, ktorý hral naposledy v marcovom víťaznom dueli v Netanyi proti domácemu Izraelu (3:1) a ďalšie súboje s Čiernou Horou, Ruskom, Maltou a Ukrajinou vynechal pre zranenie či trest. "Martin sa vrátil do reprezentácie. Som pochopiteľne rád, že je tu po dlhšom čase. Dúfam, že zasa budeme spolu hrať," skonštatoval Ján Ďurica, ktorý pred stretnutím s favorizovaným Španielskom neskladá zbrane: "Všetko je otvorené, zápas sa vždy začína od stavu 0:0. Každý súper sa dá zdolať. Aj tohtoročný svetový šampionát v Brazílii ukázal, že ani Španieli nie sú futbalové stroje, ale aj oni prehrávajú." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies