Ján Ďurica sa páskou nezaoberá, prioritou tímový výkon

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 18:12 • 2 min
Ján Ďurica sa páskou nezaoberá, prioritou tímový výkon

SENEC - Kapitánom mužstva futbalistov Slovenska v dvoch blížiacich sa medzištátnych prípravných futbalových stretnutiach proti Čiernej Hore (23. 5. o 20.20 h v Senci) a v Rusku (26. mája o 16.00 h SELČ v Petrohrade) bude Ján Ďurica.

slovakia

left justify in out

Zástupcov médií o tom informoval už na utorňajšom zraze v Senci tréner reprezentácie SR Ján Kozák s tým, že skúsený obranca ruského klubu Lokomotiv Moskva si to jednoznačne zaslúži. "Škoda, že Marek Hamšík je zranený, nie je tu ani Martin Škrtel," reagoval Ján Ďurica a pokračoval: "Je úplne jedno, kto má tú pásku na rukáve. Sme jedno mužstvo a najdôležitejšie bude byť na ihrisku ako jeden celok."

 

Rodák z Dunajskej Stredy, ktorý má v najcennejšom drese na konte 64 štartov a štyri góly, si uvedomuje, že jeho i spoluhráčov čaká náročná previerka. "Obaja súperi v týchto dvoch prípravných stretnutiach Čierna Hora i Rusko sú veľmi kvalitní. Lepšie poznám Rusov, kde pôsobím. Tí sa dostali na majstrovstvá sveta do Brazílie, pre nás to bude veľký duel a výsledok pôjde do sveta." 

 

K dispozícii na spomenutý dvojzápas nie je viacero stabilných členov slovenskej reprezentácie, ktorí sú zranení alebo ich v tomto neasociačnom termíne neuvoľnil klub. "Sú tu aj nejakí noví hráči. Uvidíme, koho kormidelník Kozák postaví, komu dá príležitosť. Určite ich sledoval, podávali dobré výkony, a preto sú teraz v reprezentácii. Prípravné zápasy sú aj na to, aby si tréner niečo nové vyskúšal," skonštatoval Ján Ďurica, ktorému do stopérskej dvojice pri Škrtelovej neúčasti pribudne s najväčšou pravdepodobnosťou Norbert Gyömbér z talianskeho klubu Catania Calcio. "Je to kvalitný futbalista, mladý a perspektívny hráč. Gyömbér sa určite chytí svojej šance a dúfajme, že to zvládne. Budem sa mu snažiť pomôcť, bude to aj o komunikácii na trávniku," vyjadril sa 32-ročný J. Ďurica na margo o jedenásť rokov mladšieho spoluhráča a zopakoval: "Musíme byť ako jeden tím, na záver sezóny sa treba skoncentrovať a podať na trávniku maximum." 

 

Na klubovej úrovni nemal Lokomotiv Moskva šťastie. V dlhodobej najvyššej ruskej súťaži obsadil síce solídne 3. miesto, ale "železničiari" to mali lepšie rozohrané, pretože pár kôl pred koncom ešte ´trónili´ na čele poradia. "Sezóna bola dlhá. Vyzeralo to tak, že majstrovský titul získa Zenit Petrohrad alebo my. Kde sa dva bili, tretí zvíťazil. Primát si vybojovalo mužstvo CSKA Moskva. My sme prišli v závere nielen o titul, ale aj o účasť v Lige majstrov - mrzí to preto ešte viac," uviedol Ján Ďurica, ktorý však hľadal aj pozitíva: "V predchádzajúcej sezóne skončil Lokomotiv na 9. mieste, teraz sme boli o šesť priečok vyššie, čiže z tohto pohľadu môžeme byť spokojní. Celkovo sme pochopiteľne sklamaní. Máme však na čom stavať. Dúfam, že mužstvo, ktoré je tu teraz, zostane pokope a ďalší súťažný ročník bude zasa o niečo lepší." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies