Ján Ďurica pred štartom ruskej ligy verí v medailovú pozíciu

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 17:54 • 2 min
Ján Ďurica pred štartom ruskej ligy verí v medailovú pozíciu

MOSKVA - Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Ďurica verí, že jeho ruský zamestnávateľ Lokomotiv Moskva bude v novej ligovej sezóne 2015/2016 bojovať o medailové pozície.

slovakia

left justify in out

"Každý má na začiatku rovnaké šance. Duely v najvyššej ruskej súťaži sú náročné, či už hráte proti Zenitu, CSKA, Spartaku, Dinamu alebo trebárs aj proti Mordovii Saransk. Za naše mužstvo však chcem povedať, že my sa sústredíme predovšetkým na seba. Môžem s istotou poznamenať, že o popredné priečky sa bude usilovať aj Lokomotiv," vyhlásil Ďurica v rozhovore pre portál sportbox.ru a vyslovil vieru, že práve "železničiari" budú pozitívnym prekvapením nadchádzajúceho ligového ročníka. "Minulý rok bol prekvapením FK Krasnodar, v tejto sezóne ním môže byť Lokomotiv. Dokázali sme to ziskom Ruského pohára. Pred dvoma rokmi sme boli navyše dlho v hre o titul, prišli sme oň až v posledných dvoch kolách. Určité veci budeme musieť vyladiť a poučiť sa z nedávnych chýb," doplnil 33-ročný dunajskostredský rodák.

 

Ján Ďurica pôsobí v najväčšej krajine sveta od roku 2006, keď z Artmedie Petržalka prestúpil do Saturnu Moskovská oblasť. Hráčom Lokomotivu Moskva sa stal o tri roky neskôr. "Páči sa mi, keď hráme proti súperovi, ktorý preferuje otvorený futbal. Takými sú napríklad Zenit, CSKA či Dinamo. Myslím si, že takéto zápasy sú zaujímavejšie nielen pre nás hráčov, ale aj pre fanúšikov," prezradil Ďurica. Ten sa pomaly zotavuje po zranení slabín, ktoré utrpel v aprílovom zápase ruskej ligy. Skúsený zadák nedávno skonštatoval, že by rád v polovici augusta naskočil do kolotoča súťažných zápasov. 

 

"Skutočnosť, že zanedlho budem znova súčasťou mužstva a vybehnem na trávnik, ma napĺňa optimizmom. Verím, že budem užitočný môjmu tímu a nadviažem na výkony pred zranením. Čaká na nás totiž náročná sezóna - nielen v najvyššej súťaži, ale aj v Európskej lige," doplnil Ján Ďurica, ktorý má s moskovským klubom ešte rok platný kontrakt. 

 

Lokomotiv minulý víkend nestačil na Zenit Petrohrad v dueli o národný Superpohár. V prvom ligovom kole sa už túto nedeľu predstaví na pôde Mordovie Saransk. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies