Ján Cuper bude asistentom poslanca za Kotlebovu ĽSNS

NETKY.SK • 2 Október 2017, 10:20 • 2 min
Ján Cuper bude asistentom poslanca za Kotlebovu ĽSNS

BRATISLAVA - Niekdajší poslanec za HZDS a advokát Ivana Lexu bude asistentom poslanca Juraja Kolesára z ĽSNS.

slovakia

left justify in out

Podľa portálu Cuperovi tento rok nepredĺžila zmluvu Univerzita Komenského v Bratislave, kde ešte tento rok vyučoval na Právnickej fakulte. "Dekan fakulty Eduard Burda však v apríli oznámil, že docentovi Cuperovi viac zmluvu nepredĺžia. Univerzita čelila pre Cupera kritike už dávnejšie. A to práve pre jeho spojitosť s extrémistickou stranou Mariana Kotlebu. Exposlanec v minuloročných parlamentných voľbách kandidoval z 25. miesta za ĽSNS," .

Do národnej rady sa mu nepodarilo prekrúžkovať. Cuper je známy aj tým, že v minulosti obhajoval bývalého šéfa SIS Ivana Lexu. "Keď Univerzita Komenského tento rok v marci zorganizovala diskusiu o Mečiarových amnestiách, Cuper ako jediný amnestie obhajoval. Smrť Róberta Remiáša podľa neho nebola vraždou, ale Remiáš si ublížil sám „svojou neopatrnosťou“."


Najviac pozornosti si však Cuper podľa portálu vyslúžil po autonehode, ktorú spôsobil v Modre pred dvanástimi rokmi. "Reportáž televízie Markíza, v ktorej Cuper zjavne pod vplyvom alkoholu vysvetľuje, že si dal len jedno malé pivo a trocha „orešanského“, je dnes už legendárna," uvádza portál s tým, že Cupera za nehodu nepotrestali. V tom čase ešte zákonodarcov chránila poslanecká imunita.

Cuper bol v parlamente poslancom za HZDS od roku 1992 až do roku 2006, keď ho Mečiar neumiestnil na kandidátku. Cuper nie je prvým sympatizantom ĽSNS, o ktorého sa Kotleba postaral, keď prišiel o prácu.

 

ĽSNS už v minulosti podobným spôsobom prichýlila aj bývalého učiteľa politológie Štefana Surmánka, ktorý musel skončiť na Prešovskej univerzite aj historika Martina Lacka, ktorého vyhodili z Ústavu pamäti národa (ÚPN).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona