Jamie Oliver má problémy: Hrozí jeho značke zánik?

NETKY.SK • 21 Február 2018, 11:34 • 2 min
Jamie Oliver má problémy: Hrozí jeho značke zánik?

Obľúbený šéfkuchár čelí veľkým problémom, má dlhy.

slovakia

left justify in out

Jamie Oliver sa v našich končinách stal známym svojou úspešnou reláciou o varení s názvom Šéfkuchár bez čapice. Vďaka nej si ho zrejme mnohí z nás pamätajú ako mladého šikovného kuchára s dobrými nápadmi a neuveriteľným elánom. Odvtedy však už prešiel nejaký čas a Jamie sa vo svojej kariére značne posunul.

 

Známy kuchár si v roku 2008 otvoril svoju prvú reštauráciu v Oxforde. Zožala veľký úspech pre kvalitu jedla, priaznivé ceny aj veľké porcie. Nakoľko sa tomuto biznisu darilo, Jamie otvoril ďalších 40 prevádzok, čím si vytvoril sieť po celej Británii. Okrem toho sa venoval vydávaniu kníh, stále pôsobil v televízii a na pultoch predajní sa objavovali niektoré z jeho produktov, napríklad omáčky. Firme sa teda darilo dobre, až to začiatkom roka 2017 začalo škrípať.

 

Ešte v decembri minulého roka sa Jamieho manželka na sociálnych sieťach prezentovala prepychom, v ktorom žijú. Pravda však bola zrejme niekde inde, pretože z dokumentov, ktoré boli uverejnené, jasne vyplývalo, že podnikaniu sa prestáva dariť.

 

V januári Oliver zatvoril 12 reštaurácii. Firma sa pritom odvolávala na rastúcu konkurenciu a vysoké náklady, za ktoré čiastočne mohol aj brexit. Ich dlhy momentálne presahujú 71 miliónov libier. Zahŕňajú nevyplatené mzdy, dlhy voči dodávateľom, úradom, ale aj vlastníkom niektorých spoločností. Oliverov hovorca však tvrdí, že tieto údaje sú skreslené a všetci dostanú svoje peniaze.

 

Je teda evidentné, že Jamie Oliver sa topí v problémoch. Ako sa celú situáciu podarí vyriešiť a či nakoniec príde o svoje impérium ukáže až čas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona