Jamesa Tobacka obviňuje z obťažovania 38 žien, režisér to popiera

NETKY.SK • 23 Október 2017, 21:22 • 2 min
Jamesa Tobacka obviňuje z obťažovania 38 žien, režisér to popiera

LOS ANGELES - Americký režisér James Toback je po renomovanom producentovi Harvey Weinsteinovi ďalším z hollywoodskych tvorcov, ktorí čelia vážnym obvineniam zo sexuálneho obťažovania žien.

slovakia

left justify in out

Ako informoval denník Los Angeles Times, Tobacka viní z podobného konania v priebehu uplynulých desaťročí celkove 38 žien. Tie pre uvedené periodikum uviedli, že ich stretnutia s filmárom v hotelovej izbe či vo verejnom parku sa zmenili na sexuálne obťažovanie. Žiadna z nich však na filmára v reálnom čase nepodala trestné oznámenie.

 

Samotný režisér však tieto obvinenia odmieta. Podľa jeho slov sa nikdy nestretol so zmienenými ženami, a ak áno, nestrávil s nimi viac ako päť minút. V uplynulých 12 rokoch je, ako zdôraznil medzičasom 72-ročný tvorca, "biologicky nemožné", aby sa správal k ženám popísaným spôsobom. Berie lieky, pretože trpí na cukrovku i srdcové ochorenie, pripomenul.

 

Toback, ktorý si za scenár filmu Bugsy, vyslúžil v roku 1992 nomináciu na Oscara, nakrútil napríklad o päť rokov neskôr komédiu Dve dievčatá a jeden muž s Robertom Downeym juniorom. V roku 1999 natočil drámu Čierna a biela, v ktorej diváci mohli vidieť takisto Roberta Downeyho, ako aj Scotta Caana či Jareda Leta.

 

S režisérovým menom sa spája i dokument Tyson (2008) o slávnom boxerovi Mikeovi Tysonovi.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona