James Rodríguez sa v Premier League nepresadil, odchádza do Kataru

NETKY.SK • 24 September 2021, 10:38 • 2 min
James Rodríguez sa v Premier League nepresadil, odchádza do Kataru

LIVERPOOL – Zdá sa, že hviezda kolumbijského reprezentanta Jamesa Rodrígueza definitívne vyhasína. Po nevydarenom pôsobení v Evertone sa tridsaťročný hráč presúva do katarského Al Rajanu.

slovakia

left justify in out

Rodríguez prestúpil do Evertonu minulý rok a v novom pôsobisku chcel naštartovať svoju upadajúcu kariéru. V uplynulej sezóne odohral za liverpoolsky klub dokopy 26 zápasov a vo všetkých súťažiach strelil 6 gólov, pričom nádejne vyzerali predovšetkým úvodné mesiace v Anglicku. Situácia sa zmenila po letnom odchode trénera Carla Ancelottiho, ktorého vystriedal Rafael Benítez a futbalista nezapadal do jeho taktických plánov.

 

 

Pre rodáka z Cúcuty tak ide už o druhé sklamanie v krátkom časovom horizonte, keďže sa v lete nedostal do nominácie Kolumbie na turnaj Copa América. „Záložník sa v uplynulých dňoch podrobil zdravotnej prehliadke, ktorá ukázala, že sa nenachádza v optimálnej kondícii a nepripojí sa tak k mužstvu na majstrovstvách Južnej Ameriky,“ znelo vtedy oficiálne stanovisko kolumbijského futbalového zväzu.

 

Rodríguez bol dlhé roky najväčšou hviezdou národného výberu a rozhodnutie nevziať ho na vrcholový turnaj bolo varovným signálom. Na majstrovstvách sveta v Brazílii v roku 2014 sa ešte ako hráč AS Monako dostal do najlepšej jedenástky turnaja a svoju krajinu priviedol po prvýkrát v histórii do štvrťfinálovej fázy.

 

 

Odmenou mu bol prestup do Realu Madrid, ktorý za neho v lete 2014 zaplatil takmer 90 miliónov eur, čo z neho urobilo štvrtý najdrahší prestup kráľovského klubu v histórii a takisto sa stal najdrahším kolumbijským hráčom sveta. V novom klube sa od neho veľa očakávalo a fanúšikovia dúfali, že sa stane nástupcom legiend ako Zinedine Zidane, Luís Figo či Ferenc Puskás, ktoré pred ním nosili číslo 10. Na jeho úvodnú prezentáciu dorazilo na štadión Santiaga Bernabeua 45 tisíc divákov.

 

 

Rodríguez však v Madride nenaplnil očakávania a hoci nehral zle, nikdy sa nedokázal stať futbalovou superhviezdou. Real ho po troch sezónach zapožičal na hosťovanie do mníchovského Bayernu, bavorský veľkoklub sa ale po dvoch ročníkoch rozhodol neuplatniť opciu a futbalista súhlasil s prestupom do Evertonu.

 

Podrobnosti jeho prestupu do Al Rajanu zatiaľ známe nie sú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies