James Rodriguez je hviezdou šampionátu, Kolumbii vystrieľal postup

NETKY.SK • 29 Jún 2014, 13:21 • 2 min
James Rodriguez je hviezdou šampionátu, Kolumbii vystrieľal postup

RIO DE JANEIRO - Z málo známeho muža hviezda šampionátu.

slovakia

left justify in out

Kolumbijský stredopoliar James Rodriguez sa po sobote dostal s piatimi gólmi na čelo streleckej tabuľky futbalových MS v Brazílii a krajine zabezpečil postup do štvrťfinále šampionátu.
      

"Som superšťastný. Prepísali sme históriu a prvýkrát postúpili do štvrťfinále. Teraz príde ten najťažší súper. Ale dúfame, že postúpime," povedal legionár z AS Monaco po sobotňajšom triumfe 2:0 nad Uruguajom. Jeho prvý zásah v osemfinále sa zaradil k top momentom brazílskeho turnaja, keď si loptu po hlavičkovom priťuknutí od Aguilara spracoval na prsiach a v otočke volejom od brvna prekonal Musleru.
      

Iba 22-ročný Rodriguez tak skóroval vo všetkých štyroch doterajších zápasoch na MS a trikrát ho vyhlásili za muža zápasu. "Maradona, Messi, Suarez i James Rodriguez majú všetci špeciálny dar, ktorý z nich robí výnimočných hráčov," zaradil oporu Kolumbie do spoločnosti slávnych mien tréner Uruguaja Oscar Tabarez.
      

V Brazílii dáva Rodriguez zabudnúť na neúčasť ikonického krajana Radamela Falcaa. Aj bez neho je Kolumbia medzi osmičkou najlepších a ešte nemá dosť - chce potrápiť aj domáceho topfavorita na titul. "Pod tlakom bude Brazília, my nie. Musíme byť opatrní, pretože majú skvelých hráčov. Ale takí sú aj v našej zostave a môžeme im ich úlohu poriadne sťažiť. Viem, že to bude krásny zápas. Chcem pomôcť Kolumbii dostať sa čo najďalej," tvrdí pred štvrťfinálovou bitkou Rodriguez, ktorý do Monaca prestúpil minulý rok z Porta za 45 miliónov eur. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona