James Righton z Klaxons ohlásil debutový sólový album

NETKY.SK • 13 Október 2016, 14:15 • 2 min
James Righton z Klaxons ohlásil debutový sólový album

LONDÝN - Anglický hudobník James Righton, známy aj ako spevák a klávesák už nefungujúcej kapely Klaxons, oznámil, že vydá debutový sólový album. Štúdiovka ponesie názov Shock Machine, teda podľa sólového projektu, ktorý 33-ročný muzikant založil tento rok.

slovakia

left justify in out

Novinka tak bude nasledovať po EP nahrávke Open Up The Sky, ktorú Righton ponúkol začiatkom roka. Album Shock Machine by sa mal dostať na trh 17. februára. Vznikol v produkcii Jamesa Forda, ktorý má na konte spoluprácu s interpretmi ako Arctic Monkeys, Foals či Florence and the Machine. Štúdiovku nahrali v južnom Francúzsku a o jej mix sa postaral Ben H. Allen.


Rodák zo Stratford-upon-Avon z nej tiež zverejnil singel Lost In The Mystery, ku ktorému ponúkol aj videoklip. Priaznivci si ho môžu pozrieť prostredníctvom služby YouTube, kde je dostupný od utorka. Hudobník má ako Shock Machine na konte tiež rovnomenný singel, ktorý predstavil v marci, keď ohlásil vznik svojho projektu.


James Nicholas Righton spoluzaložil v roku 2005 spomínanú elektro-rockovú formáciu Klaxons. Prvý album skupiny s názvom Myths Of The Near Future (2007) obsadil druhú priečku v britskom albumovom rebríčku. Vďaka nahrávke, z ktorej pochádzajú úspešné single Golden Skans a It's Not Over Yet, získali Mercury Prize či NME Award. Nasledovali štúdiovky Surfing The Void (2010) a Love Frequency (2014). Kapela ukončila činnosť v roku 2014 po absolvovaní turné vo Veľkej Británii. Righton je manželom anglickej herečky Keiry Knightley, s ktorou má dcéru Edie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies