James Murdoch odstúpil z postu šéfa televíznej spoločnosti BSkyB

NETKY.SK • 4 Apríl 2012, 06:49 • 2 min
James Murdoch odstúpil z postu šéfa televíznej spoločnosti BSkyB

James Murdoch odstúpil z postu šéfa televíznej spoločnosti BSkyB - Kultúra Z postu predsedu britskej televíznej spoločnosti British Sky Broadcasting (BSkyB) dnes odstúpil James Murdoch (39), syn a dedič mediálneho magnáta Ruperta Murdocha. Odstúpiť sa roz

slovakia

left justify in out

img

Z postu predsedu britskej televíznej spoločnosti British Sky Broadcasting (BSkyB) dnes odstúpil James Murdoch (39), syn a dedič mediálneho magnáta Ruperta Murdocha. 
      Odstúpiť sa rozhodol pod tlakom minuloročného škandálu, keď britský bulvárny týždenník News of the World využíval odpočúvania na získavanie dôverných informácií. Medzičasom zaniknuté noviny vydávala firma News International - britská pobočka mediálneho impéria News Corporation.
      Vo vyhlásení dnes James Murdoch uviedol, že nechce, aby BSkyB oslabovali "otázky mimo tejto spoločnosti".
      Na jeho vedúcej pozícii v BSkyB, ktorú zastával od decembra 2007, ho nahradí jeho zástupca Nicholas Ferguson. V správnej rade ostane Murdoch ako jej člen, informovala agentúra AP.
      News Corporation je najväčším akcionárom BSkyB.
      Z postu výkonného predsedu News International rezignoval James Murdoch už vo februári.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona