James Morrison sa vracia s novým štúdiovým albumom Higher Than Here

NETKY.SK • 30 Október 2015, 17:12 • 2 min
James Morrison sa vracia s novým štúdiovým albumom Higher Than Here

BRATISLAVA - Po štvorročnej prestávke hlási návrat na hudobnú scénu britský spevák, skladateľ a gitarista James Morrison. Práve dnes vychádza jeho štvrtý štúdiový album s názvom Higher Than Here.

slovakia

left justify in out

James Morrison sa v hudobnej brandži pohybuje už takmer desať rokov, počas ktorých vydal tri albumy. Z tých dokopy predal vyše štyri a pol milióna kusov a na konte má viacero hitov, medzi nimi You Give Me Something, I Won't Let You Go či duet Broken Strings s Nelly Furtado. Naposledy sa fanúšikom pripomenul v roku 2011 albumom The Awakening, následne sa však stiahol do ústrania a venoval sa obyčajnému životu.

 

Jeho novinka Higher Than Here prináša v základnej verzii 12 piesní, jej deluxe edícia obsahuje ešte ďalšie tri bonusové songy. Ako sám spevák uvádza, ide o jeho najosobnejší album, ktorý reflektuje bolesti a problémy, ktoré v posledných rokoch postihli jeho osobný život. Svedčí o tom aj pilotný singel, song s názvom Demons, ktorý sa nedávno dostal do éteru.

 

 

 

James Morrison si pozornosť verejnosti a fanúšikov získal (okrem nadania skladať skvelé pesničky) predovšetkým svojím nádherne zafarbeným hlasom, vďaka ktorému bol inšpiráciou a vzorom pre mnohých mladších kolegov z brandže. Medzi jeho obdivovateľov patrí aj Sam Smith či James Bay, pred pár rokmi si ho ako hosťa na svoje turné vybral napríklad aj Bruce Springsteen či Stevie Wonder. Je preto jasné, že nová platňa Higher Than Here je jednoznačne jedným z najočakávanejších comebackov druhej polovice tohto roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies