James May sa nevráti do Top Gearu bez Jeremyho Clarksona

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 14:26 • 2 min
James May sa nevráti do Top Gearu bez Jeremyho Clarksona

LONDÝN - James May, jeden z moderátorov populárnej motoristickej relácie Top Gear, uviedol, že sa do programu nevráti bez Jeremyho Clarksona. Ten prišiel o svoje miesto minulý mesiac po tom, ako napadol producenta Oisina Tymona. Mayovi, rovnako ako aj tretiemu moderátorovi Richardovi Hammondovi, vypršal kontrakt minulý mesiac.

slovakia

left justify in out

"Hammond a ja spolu s nejakým náhradníkom za Jeremyho, to by nemalo úspech. Musíme to byť my traja spolu. Top Gear bez Jeremyho je trochu hlúpy nápad. Nemyslím si, že by bolo dobre pokračovať s nami dvoma a niekým, kto by mal byť novým Jeremym, pretože by to nebol nový Jeremy. Bolo by to krátkozraké a nemyslím si, že by to fungovalo. Je to v podstate nemožné," vyhlásil pre denník The Guardian 52-ročný May, ktorý si však myslí, že existuje šanca, aby Top Gear alebo nejaký iný motoristický program na BBC moderoval s Hammondom aj Clarksonom. "BBC nezatvorila dvere Jeremymu úplne. Nedostal zákaz ani ho nevyhodili, iba s ním neobnovili kontrakt. Je to malý rozdiel, ale dôležitý," dodal May. To, že neexistuje žiadne nariadenie zakazujúce prípadný Clarksonov návrat do BBC, potvrdila aj vedúca staníc BBC Two a BBC Four Kim Shillinglaw. Práve ona má na starosti výber nového moderátora alebo moderátorky.

 

Clarkson napadol Tymona 4. marca, pretože mu producent po nakrúcaní nezabezpečil teplé jedlo. Tymon, ktorý utrpel zranenie úst, sa následne sám odviezol do nemocnice, pričom si myslel, že príde o prácu. Na moderátora preto ani nepodal oficiálnu sťažnosť vedeniu BBC. To sa o incidente dozvedelo až od samotného Clarksona, ktorého 10. marca suspendovali na neurčito, pričom pozastavili aj vysielanie Top Gearu. Fanúšikovia relácie na toto rozhodnutie zareagovali spustením online petície, prostredníctvom ktorej žiadali Clarksonov návrat. Podpísalo ju viac než milión ľudí. Vedenie BBC taktiež spustilo vyšetrovanie, ktoré viedol riaditeľ BBC Scotland Ken McQuarrie. Ten výsledky odovzdal generálnemu riaditeľovi Tonymu Hallovi, ktorý 25. marca oznámil, že s Clarksonom pre porušenie interných predpisov neobnovia kontrakt. O niekoľko hodín neskôr dostal Hall e-mail, v ktorom sa mu vyhrážali smrťou. Clarkson uplynulý víkend prezradil, že dva dni pred napadnutím Tymona mu lekár oznámil, že má pravdepodobne rakovinu jazyka, čo sa však nakoniec nepotvrdilo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona