James Levine končí vo vedení Metropolitnej opery v New Yorku

NETKY.SK • 16 Apríl 2016, 07:24 • 2 min
James Levine končí vo vedení Metropolitnej opery v New Yorku

NEW YORK - James Levine (72) končí po viac ako 40 rokoch ako umelecký riaditeľ a šéfdirigent Metropolitnej opery v New Yorku. Príčinou sú umelcove dlhodobé zdravotné problémy.

slovakia

left justify in out

Mimoriadne obľúbený Levine, ktorého naposledy zdravotné ťažkosti prinútili dirigovať sediac na invalidnom vozíku, skončí pôsobenie v spomínanej funkcii na konci aktuálnej sezóny, informovala v piatok jedna zo špičkových operných scén planéty. Podľa rovnakého zdroja by sa však James Levine mal príležitostne predsa len objaviť za dirigentským pultom.

 

Rodák zo Cincinnati v americkom štáte Ohio netajil hrdosť nad výsledkami, ktoré dosiahol počas svojho pôsobenia v New Yorku i vďaka pomoci orchestra a ďalších umelcov. Americký dirigent a pianista, ktorý má na konte bohatú diskografiu, spolupracoval v Európe s Viedenskými i Berlínskymi filharmonikmi, ale aj londýnskou Philharmoniou či orchestrom Staatskapelle z Drážďan. Nechýbal na Salzburzských slávnostiach či festivale Verbier.

Meno nástupcu zatiaľ nie je známe, rozhodne sa o ňom až v nasledujúcich mesiacoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies