James Franco plánuje vyučovať filmárčinu cez internet

NETKY.SK • 24 Október 2013, 09:55 • 2 min
James Franco plánuje vyučovať filmárčinu cez internet

LOS ANGELES - Americký herec James Franco by chcel prostredníctvom internetu usporiadať filmársky kurz.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročný rodák z kalifornského Palo Alto má už s vyučovaním skúsenosti, keďže prednášal na školách ako University of California (UCLA), University of Southern California (USC) či California Institute of the Arts. "Budem robiť online filmársky kurz. UCLA a USC sú dve z najlepších filmových škôl na svete a je ťažké sa na ne dostať, je to drahé. Páči sa mi teda nápad učiť ľudí, ktorí si to nemôžu dovoliť, alebo sa tam nevedia dostať," povedal herec.

James Franco sa celosvetovo preslávil úlohou Harryho Osborna vo filmoch o Spider-Manovi a zahral si napríklad aj v snímkach Milk (2008), Pineapple Express (2008), 127 hodín (2010), Jedz, modli sa, miluj (2010), Zrodenie planéty opíc (2011), Princ a pruďas (2011), Spring Breakers (2012) či Cesta do krajiny Oz (2013). Za herecký výkon v dráme 127 hodín ho nominovali na Oscara, Zlatý glóbus, cenu BAFTA či Satellite Award. V roku 2002 získal Zlatý glóbus za stvárnenie titulnej úlohy v biografickom televíznom filme James Dean (2001). Franco sa však okrem herectva venuje aj réžii a písaniu scenárov. Obe tieto úlohy si vyskúšal napríklad pri dramédii The Ape (2005) či životopisnom filme o homosexuálnom básnikovi Hartovi Craneovi s názvom The Broken Tower (2011). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies