James Cameron bude pracovať na dokumentárnom filme o Atlantíde

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 13:45 • 2 min
James Cameron bude pracovať na dokumentárnom filme o Atlantíde

OTTAWA - Kanadský filmár James Cameron sa bude podieľať na tvorbe dokumentárneho filmu o legendárnom ostrove Atlantída s názvom Search for Atlantis. Na projekte, ktorý vzniká pre televízne stanice National Geographic Channel a Discovery Canada, bude pôsobiť ako výkonný producent.

slovakia

left justify in out

"Objavenie historickej a archeologickej pravdy za mýtom o Atlantíde ma vždy fascinovalo," povedal v pondelok 61-ročný rodák z Ontária v stanovisku pre podujatie Banff World Media Festival. "Náš tím preskúma niekoľko nových teórií o tom, kde sa reálna Atlantída nachádzala, kto boli jej tajomní obyvatelia a aká katastrofa ich pred tritisíc rokmi zmietla zo zemského povrchu," dodal.


Výrobu zastrešuje spoločnosť Associated Producers, ktorá so spomínanými televíznymi stanicami pracovala aj na ďalšej snímke o bájnom ostrove - Finding Atlantis (2011). Novinka by mala mať dve hodiny a nakrúcať ju budú na ostrovoch Sicília, Malta, Kréta, Santorín a Sardínia. Okrem toho ponúkne aj podvodné zábery narútené pri pobreží Španielska.


James Francis Cameron filmárčinu nikdy neštudoval, no napriek tomu sa z neho stal mimoriadne úspešný režisér, scenárista a producent. Prvý raz na seba výraznejšie upozornil snímkou Terminátor (1984). Neskôr nakrútil filmy ako Votrelci (1986), Priepasť (1989), Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991), Pravdivé lži (1994). V roku 1998 získal vďaka veľkofilmu Titanic (1997) tri Oscary v kategóriách Najlepší film, Najlepšia réžia a Najlepší strih. Jeho sci-fi Avatar (2009), v ktorom si zahrali Sam Worthington, Zoe Saldana, Michelle Rodriguez či Sigourney Weaver, sa stalo finančne najúspešnejším filmom všetkých čias, keď si na konto pripísalo až takmer 2,8 miliardy dolárov.

 

So spomínaným National Geographic spolupracoval na snímke Deepsea Challenge 3D (2014), ktorá ponúkla pohľad na život v najväčších hĺbkach oceánu, pričom Cameron v rámci projektu podnikol v roku 2012 výpravu na dno Mariánskej priekopy. Na konte má tiež dokumenty Duchovia Titaniku (2003), Mimozemšťania z hlbín 3D (2004) či Titanik: Posledné slovo s Jamesom Cameronom (2012).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona