James bude konečne najlepšie plateným hráčom súťaže

NETKY.SK • 12 August 2016, 08:50 • 2 min
James bude konečne najlepšie plateným hráčom súťaže

CLEVELAND - Basketbalista LeBron James sa dohodol na novej zmluve s Clevelandom, ktorému pomohol v uplynulej sezóne k premiérovému titulu v NBA. Podľa kontraktu by si mal počas nasledujúcich troch rokov zarobiť 100 miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

V novej sezóne bude podľa ESPN prvýkrát v kariére najlepšie plateným hráčom súťaže. Počas prvého roka zarobí 31 miliónov dolárov. V ďalšom ročníku jeho plat stúpne ešte o dva milióny dolárov, čím vyrovná rekordnú gážu Michaela Jordana zo sezóny 1997/98. Kým v uplynulých dvoch rokoch podpisoval zmluvu vždy len na jednu sezónu, teraz sa rozhodol pre dlhodobejšie riešenie. "Som späť, podpísal som opäť s Clevelandom Cavaliers. Už sa neviem dočkať bojov o obhajobu titulu. Posledný ročník bol magický, neuveriteľný. Už sa neviem dočkať chvíle, keď sa opäť stretnem so spoluhráčmi," uviedol James, ktorý oficiálne kontrakt podpíše na budúci týždeň. Teraz sa snaží dotlačiť vedenie klubu, aby angažovalo aj jeho priateľa, voľného hráča J. R. Smitha, ktorého tiež zastupuje ako agent Rich Paul. "Dotiahnite J. R. Nadišiel ten čas," napísal James na sociálnej sieti.

 

"Kráľ James" začínal kariéru v NBA práve v Clevelande. Po siedmich sezónach odišiel do Miami, kde dvakrát vyhral ligový titul (2012, 2013). Predvlani sa rozhodol pre návrat do Cavaliers, s ktorými vybojoval prvý titul v niektorej z profesionálnych súťaží pre Cleveland po 52 rokoch. Už na začiatku leta naznačoval, že v tíme Cavaliers bude pokračovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona