James Blake sa teší oceneniu Mercury Prize

NETKY.SK • 31 Október 2013, 09:14 • 2 min
James Blake sa teší oceneniu Mercury Prize

LONDÝN - Prestížnu Mercury Prize tento rok získal britský hudobník James Blake. Dvadsaťpäťročný umelec, ktorý sa orientuje na elektronickú hudbu, sa o to zaslúžil svojím druhým albumom Overgrown (2013).

slovakia

left justify in out

Blakea na prestížnu hudobnú cenu za najlepší britský alebo írsky album roka nominovali aj vlani, kedy sa o cenu uchádzal s debutom James Blake (2011). Interpret prezradil, že tento rok nebol až taký nervózny. "Tento rok som sa cítil inak. Už nie som taký nervózny ani skľúčený. Neviem prečo porota nominovala môj album. Ak by som to vedel, napísal by som ďalší. Chcel by som sa však poďakovať mojim rodičom, že mi ukázali, aké dôležité je byť nezávislý," vyhlásil.

K výhre patrí aj 20-tisíc libier (v prepočte približne 23-tisíc eur). Blake vtipne dodal, že ich minie za vybudovanie golfového ihriska. "Za peniaze si dám na mojej prednej záhrade vybudovať bláznivé golfové ihrisko. Prekážkami budú ostatní umelci, ktorých do tejto súťaže nominovali so mnou. Určite sa však dnes opijem," povedal. 

O Mercury Prize tento rok bojovali aj David Bowie (The Next Day), Arctic Monkeys (AM), Disclosure (Settle), Foals (Holy Fire), Jake Bugg (Jake Bugg), Jon Hopkins (Immunity), Laura Marling (Once I Was An Eagle), Laura Mvula (Sing to the Moon), Rudimental (Home), Savages (Silence Yourself) a Villagers (Awayland). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies