Jamajský šprintér Carter pred Športovým arbitrážnym súdom

NETKY.SK • 15 November 2017, 14:29 • 2 min
Jamajský šprintér Carter pred Športovým arbitrážnym súdom

LAUSANNE - Jamajský šprintér Nesta Carter sa v stredu objavil pred Športovým arbitrážnym súdom (CAS) vo švajčiarskom Lausanne v rámci odvolania proti rozhodnutiu Medzinárodného olympijského výboru (MOV) odňať jamajskej štafete na 4x 100 m zlato z olympijských hier 2008 v Pekingu v dôsledku jeho dodatočného pozitívneho antidopingového testu.

slovakia

left justify in out

Carter si zakrýval pri príchode na súd pred médiami tvár. Vypočutie by malo trvať celý deň, verdikt sa očakáva v priebehu niekoľkých týždňov.

Tridsaťjedenročný šprintér bol pozitívny na metylhexanamín. V pekinskom finále Carter rozbehol jamajskú štafetu, kolík odovzdal Michaelovi Fraterovi, Usain Bolt bežal na treťom úseku a Asafa Powell finišoval vo vtedajšom svetovom rekorde 37,10 s.

Nesta Carter pred disciplinárnou komisiou MOV svedčil 17. októbra 2016 prostredníctvom videokonferencie. Tvrdil, že v roku 2008 užíval doplnky výživy, ktoré mu odporučil jeho tréner Stephen Francis. Metylhexanamín v čase testov priamo nefiguroval na zozname zakázaných látok, spadal však medzi substancie, ktoré majú podobnú chemickú štruktúru ako tie, ktoré boli na zakázanej listine. Carter pokazil krajanovi Usainovi Boltovi rekord troch zlatých medailí na 100 m, 200 m a 4x100 m na troch olympiádach v rade (2008 - 2016).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies