Jamajská vláda predložilia reformu zákona o dekriminalizácii marihuany

NETKY.SK • 22 Január 2015, 07:31 • 2 min
Jamajská vláda predložilia reformu zákona o dekriminalizácii marihuany

KINGSTON - Jamajská vláda schválila v stredu návrh zákona, ktorý dekriminalizuje prechovávanie malého množstva marihuany a v budúcnosti umožní legálne využívanie tejto drogy na lekárske účely. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Minister spravodlivosti Mark Golding oznámil, že predloženie návrhu zákona v senáte očakáva koncom týždňa. Podľa neho by táto legislatíva v prípade jej podpísania viedla k založeniu úradu, ktorý by udeľoval licencie a vypracúval smernice nevyhnutné pre pestovanie, predaj a distribúciu marihuany na "lekárske, vedecké a terapeutické účely".

      

Návrh zákona by spravil z prechovávania maximálne 56 gramov marihuany priestupok trestaný iba peňažnou pokutou a nie trestný čin. Pestovať by sa mohlo najviac päť sadeníc, a to kdekoľvek.
      

Rastafariáni by tak po prvýkrát na Jamajke mohli používať marihuanu pre náboženské účely legálne. Hoci je na tomto ostrovnom štáte marihuana všadeprítomná, už storočie ju zakazuje zákon.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies