Jamajská modelka Grace Jones tvrdí, že popové hviezdy nemajú víziu do budúcnosti

NETKY.SK • 11 September 2015, 10:53 • 2 min
Jamajská modelka Grace Jones tvrdí, že popové hviezdy nemajú víziu do budúcnosti

BRATISLAVA - Jamajská modelka, speváčka a herečka Grace Jones vo svojej očakávanej autobiografii tvrdí, že súčasné popové hviezdy nemajú víziu do budúcnosti a často ju kopírujú.

slovakia

left justify in out

Ako napísala v úryvku z knihy I'll Never Write My Memoirs, ktorý publikovali v magazíne Time Out, interpretky ako Nicki Minaj či Miley Cyrus dosiahli vrchol príliš rýchlo a zabudli, že musia bojovať, aby si uchovali pretvárku outsideriek, ktorou sa prezentujú. "Vždy sa nájde náhrada - novšia verzia, šibnutejšia verzia, hlučnejšia verzia. Takže ak nemáte dlhodobý plán, tak ste sotva prechodná fáza, ostatný trend, včerajšia udalosť," uviedla 67-ročná autorka.


Jones v úryvku z knihy taktiež tvrdí, že trendy prichádzajú a ľudia chcú, aby ich sledovala. "Buď ako Sasha Fierce (alterego speváčky Beyoncé podľa albumu I Am... Sasha Fierce z roku 2008, pozn. SITA). Buď ako Miley Cyrus. Buď ako Rihanna. Buď ako Lady Gaga. Buď ako Rita Ora a Sia. Buď ako Madonna. Nemôžem byť ako ony, iba ak do tej miery, že ony sú ako ja," napísala. "Títo ľudia ma toľko kopírovali a zbohatli, že ľudia si myslia, že som taká bohatá. No ja som robila veci pre nadšenie, ako výzvu, pre skutočnosť, že to bolo nové. Nie pre peniaze. A veľakrát som bola prvou," doplnila.


Autobiografia I'll Never Write My Memoirs vyjde 29. septembra a Jones v nej má priblížiť časy, ktoré trávila v slávnom newyorskom klube Studio 54, ale tiež s Andym Warholom, Arnoldom Schwarzeneggerom či Jerry Hall. Podľa zástupcov vydavateľstva Gallery Books autorka nezabudla ani na začiatky kariéry modelky, filmovú tvorbu či éru disca.


Grace Jones začínala práve ako modelka, pričom spolupracovala s fotografmi, akými boli Helmut Newton či Guy Bourdin a objavila sa na obálkach magazínov Elle alebo Vogue. V rokoch 1977 až 2008 vydala desať radových albumov, z ktorých sa v americkom rebríčku Billboard 200 a UK Chart najviac darilo nahrávkam Nightclubbing (1981), Living My Life (1982), Slave to the Rhythm (1985) a Inside Story (1986). Na konte má tiež niekoľko kompilácií a single ako Private Life, I've Seen That Face Before (Libertango), Pull Up to the Bumper, Slave to the Rhythm alebo I'm Not Perfect (But I'm Perfect for You). Ako herečka je známa z filmov Conan ničiteľ (1984), Vyhliadka na smrť (1985), Vamp (1986), Bumerang (1992) alebo Falco (2008). Tri razy ju nominovali na Saturn Award, raz na Grammy a raz tiež na Zlatú malinu. Britský magazín Q jej v roku 2008 udelil Idol Award.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies