Jamajská diskárka Randallová potvrdila pozitívny dopingový test

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 09:29 • 2 min
Jamajská diskárka Randallová potvrdila pozitívny dopingový test

KINGSTON - Diskárka Allison Randallová sa stala tretím športovcom z Jamajky, ktorý potvrdil pozitívny dopingový nález z júnového národného šampionátu. Už v nedeľu sa k pozitívnemu testu priznali šprintéri Asafa Powell a Sherone Simpsonová.

slovakia

left justify in out

Randallová, ktorá štartovala na vlaňajších olympijských hrách v Londýne, no v súťaži diskárok sa neprebojovala do finále, oznámila, že neprešla kontrolou na zakázaný hydrochlorothiazid, čo je diuretikum, ktoré môže kryť užívanie silnejších drog. Rovnako ako Powell či Simpsonová poprela vedomé užitie podpornej látky.

"Nikdy som úmyselne neužila žiadnu zakázanú substanciu. Dávala som si pozor, čo konzumujem, takže som extrémne šokovaná a prekvapená týmito zisteniami," uviedla Randallová vo svojom vyhlásení, ktoré poskytla jamajskej rozhlasovej stanici RJR 94 FM.

"Nikdy som nevidela žiadne steroidy a ani o nich nič neviem. Som ochotná podstúpiť ďalšie testovacie metódy, aby som dokázala svoju nevinu. Milujem, keď môžem reprezentovať svoju krajinu a dúfam, že táto udalosť sa po výsledkoch B-vzorky čoskoro vyrieši," dodala 25-ročná Jamajčanka, ktorá drží národný rekord s výkonom 61,21 m.

Pozitívne dopingové testy mali na jamajskom šampionáte okrem Powella, Simpsonovej a Randallovej i 19-ročný výškar Demar Robinson a diskári Traves Smickle. Všetkých päť má zastavenú činnosť a hrozia im dvojročné tresty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona