Jamajčanka Campbellová-Brownová bežala takmer polovicu úseku v susednej dráhe

NETKY.SK • 15 August 2016, 18:07 • 2 min
Jamajčanka Campbellová-Brownová bežala takmer polovicu úseku v susednej dráhe

RIO DE JANEIRO - Semifinále behu žien na 200 m na olympijských hrách v Riu de Janeiro bude bez jamajskej legendy Veronicy Campbellovej-Brownovej.

slovakia

left justify in out

Zlatá medailistka z Atén 2004 a Pekingu 2008 výkonom 22,97 s skončila v poslednom z deviatich rozbehov na nepostupovom treťom mieste. Čo je však zaujímavejšie, takmer polovicu potrebného úseku 34-ročná takmer veteránka odbehla v susednej dráhe. Televízne kamery zachytili, ako beží pred Tamekou Williamsovou zo súostrovia Svätý Krištof a Nevis. Tá napokon skončila v predmetnom rozbehu na šiestom mieste (23,61). Jamajčanku však napokon nediskvalifikovali, lebo viditeľne nebránila v behu Williamsovej.


"Nechápem, ako sa to mohlo stať. Je to pre mňa nepochopiteľné," citovali Campbellovú-Brownovú poľské médiá. "Nedáva žiadny zmysel, čo urobila," komentoval televízny expert atletických súťaží na BBC Michael Johnson, ktorý v nedeľu prišiel o svoj 17-ročný svetový rekord na 400 m.


Najlepší výkon v rozbehoch na 200 m predviedla reprezentantka Pobrežia Slonoviny Marie-Josee Ta Louová (22,31). Zdatne jej sekundovali Američanky Deajah Stevensová (22,45) a Tori Bowieová (22,47). Campbellová-Brownová obsadila celkové 27. miesto, do semifinále postúpilo 24 šprintérok. Semifinále ženskej dvojstovke sa začne v stredu o 3.00 h SELČ.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies