Jakupov môže štartovať v zápasoch KHL za Nižnekamsk

NETKY.SK • 30 September 2012, 19:10 • 2 min
Jakupov môže štartovať v zápasoch KHL za Nižnekamsk

Jakupov môže štartovať v zápasoch KHL za Nižnekamsk - Hokej Kanadský hokejový zväz počas výluky v zámorskej NHL povolil ruskému útočníkovi Nailovi Jakupovovi dočasné pôsobenie v tíme KHL. Jednotka tohtoročného draftu, ktorého si vybral Edmonton Oilers, do

slovakia

left justify in out

img

Kanadský hokejový zväz počas výluky v zámorskej NHL povolil ruskému útočníkovi Nailovi Jakupovovi dočasné pôsobenie v tíme KHL.
      Jednotka tohtoročného draftu, ktorého si vybral Edmonton Oilers, dostala na začiatku týždňa dočasnú suspendáciu po tom, ako funkcionári zistili, že ruský hráč počas pôsobenia v Neftechimiku Nižnekamsk nemal prestupovú kartu.
      Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) potvrdila, že dva zápasy za Nižnekamsk počas septembra odohral neoprávnene. Kanadský zväz, ktorý odmietol potvrdiť prestup Jakupova i vedenie kanadskej ligy CHL tvrdili, že hráč patrí tímu Sarnia Sting z OHL.
      Kanadský zväz však napokon zmenil rétoriku. "Kanadský hokejový zväz a Ruská hokejová federácia oznámili, že OHL rozhodla o tom, že Jakupov nemal právneho zástupcu, keď vo veku 17 rokov podpísal zmluvu so Sarniou," cituje kanadský portál tsn vyhlásenie kanadského zväzu. "Jeho uvoľnenie tak je možné s okamžitou platnosťou."
      Kanadský zväz na začiatku týždňa tvrdil, že jeho kroky sú v prospech klubu z OHL. Jakupov pôsobil v Sarnii v posledných dvoch sezónach a mal v nej hrať i v ročníku 2012/13. Namiesto toho však odletel do Ruska po tom, ako 15. septembra pred začiatkom výluky Edmonton Oilers prepísal právo na hráča na Sarniu.
      Prípad Jakupova bol mimoriadny, pretože 18-ročného Rusa draftovali ako hráča zo Severnej Ameriky. S Oilers počas leta podpísal nováčikovskú zmluvu, v ktorej nechýba podmienka, že hráči v juniorskom veku môžu hrať iba v NHL alebo CHL.
      Jakupov počas svojho pôsobenia v OHL v 107 zápasoch nazbieral za Sting 170 bodov (80+90). V dvoch sporných zápasoch v drese Neftechimiku však vyšiel bodovo naprázdno. "Vďaka konštruktívnemu dialógu a spojenému úsiliu prezidenta KHL Alexandra Medvedeva, šéfa ruskej federácie Vladislava Treťjaka a prezidenta kanadského zväzu Boba Nicholsona sme napokon dospeli k dohode, ktorá útočníkovi Nailovi Jakupovovi umožní hrať za Neftechimik," uvádza sa vo vyhlásení KHL. "KHL oceňuje flexibilitu a pochopenie klubov Edmonton a Sarnia počas rokovaní. Nail Yakupov sa môže vrátiť do dresu Neftechimiku v pondelok 1. októbra v dueli proti Dinamu Moskva."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona