Jakubisko má po transplantácii srdca množstvo energie

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 12:53 • 2 min
Jakubisko má po transplantácii srdca množstvo energie

BRATISLAVA - Režisér Juraj Jakubisko, ktorý v nedeľu v pražskom Obecnom dome oslávil 75. narodeniny, sa podľa vlastných slov nechystá odpočívať. S novým srdcom, ktoré mu transplantovali ako najstaršiemu človeku v Česku, vraj zvláda všetko.

slovakia

left justify in out

"Chodím po meste, jazdím, pracujem dlho do noci. Felixa (Slováčka, pozn. red.) sme oslavovali do štvrtej ráno," prezradil pre portál iDnes.cz. Ako sám povedal, len sa riadi odporúčaniami svojho lekára. "Profesor Pirk tvrdí: 'Zaťažuj to srdce, nech funguje, nech beží'. Ale človek musí nájsť nejakú mieru. Manželka ma až prehnane šetrí. Stále ma núti, nech si beriem sako a kabát a podobne," opísal. Podľa jeho slov je rád, že transplantáciu podstúpil, keďže sa mu vrátila energia. "Rozhodol som sa tak preto, že som ešte chcel robiť filmy. Chcem ešte nakrútiť Slovanskú odyseu," prezradil.

Na oslave tiež pokrstil svoju autobiografiu, ktorú nazval Živé striebro. "Živé striebro hovorievala mamička, keď sa rozbil teplomer a rozkotúľali sa guľôčky ortuti. Tak ja som sa odkotúľal z prostej dediny v horách cez tie Košice a Bratislavu do Prahy a potom možno do sveta," vyjadril sa režisér snímok ako Tisícročná včela (1983), Perinbaba (1985), Sedím na konári a je mi dobre (1989) či Bathory (2008). Ak bude jeho nové srdce naďalej dobre slúžiť, vraj možno napíše aj pokračovanie. Spomínanú transplantáciu podstúpil vlani v máji v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona