Jakubisko: Keby vyhral Fico, konečne by sme mali mladého prezidenta

NETKY.SK • 15 Január 2014, 13:55 • 2 min
Jakubisko: Keby vyhral Fico, konečne by sme mali mladého prezidenta

BRATISLAVA - Ak by v marcových prezidentských voľbách uspel Robert Fico (Smer-SD), Slovensko by malo konečne mladého prezidenta, čo je sympatické. Vyhlásil to dnes režisér Juraj Jakubisko, ktorý spolu s ďalšími osobnosťami prijal pozvanie na stretnutie s premiérom.

slovakia

left justify in out

"Voľba prezidenta nie je politická, ale občianska záležitosť a už po skúsenostiach v Prahe, pretože mám dvojité občianstvo a volil som aj tam, si myslím, že treba voliť niekoho, kto je vám sympatický," povedal. Na margo Ficovho prezidentského programu podotkol, že je veľmi progresívny. "Musím povedať, že z nášho pohľadu z Prahy sa všetkým javí ako sympatický. Vôbec to, čo Slovensko robí, lebo si myslím, že už predbiehame ČR," dodal.

Oficiálnymi kandidátmi na prezidenta sú premiér Robert Fico (Smer-SD), podnikateľ a filantrop Andrej Kiska, expredseda KDH Ján Čarnogurský, šéf klubu KDH Pavol Hrušovský (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS), poslanec NR SR za SaS Peter Osuský, Jozef Behýl, expolitik Milan Kňažko, nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka, nominant SMK Gyula Bárdos, Milan Melník, kardiológ Viliam Fischer, Stanislav Martinčko, kandidát KSS Ján Jurišta, primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko a poslankyňa NR SR Helena Mezenská z OĽaNO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona