Jakub Prachař obdivuje francúzsku kuchyňu

NETKY.SK • 22 September 2016, 10:03 • 2 min
Jakub Prachař obdivuje francúzsku kuchyňu

BRATISLAVA - Českého herca a hudobníka Jakuba Prachařa fascinuje francúzska kuchyňa.

slovakia

left justify in out

„Francúzi, podľa mňa, vymysleli veľa dobrých jedál, no pravda je, že sa vlastne len vynašli počas hladomoru. Začali jesť ustrice, začali jesť tie hnusné mušle a žabie stehienka, to všetko vzniklo len kvôli hladomoru. Takže za to, že teraz môžeme ísť niekam na ustrice, vlastne vďačíme týmto okolnostiam,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Počas nakrúcania komédie Prázdniny v Provence, ktorá dnes prichádza do slovenských kín, pritom sympatický herec ochutnal aj ďalšiu nevídanú delikatesu - vareného kohúta. „Spočívalo to v tom, že kúpili desať litrov červeného vína, namočili do toho kohúta a dvanásť hodín ho varili. Kohút je inak nepožívateľný, normálne sa neje, je to hnusné mäso, je naozaj príšerný a oni títo Francúzi vymysleli, že ho budú variť tak dlho, kým to víno zamaskuje tú jeho odpornú chuť,“ zasmial sa. „Majú výbornú kuchyňu, takú hladomorňovú... Zajedajú slimáky nejakým pestom, aby necítili chuť toho slimáka... Oni vlastne zjedia všetko, čo sa váľa v blate a má to nejakú chuť pesta. Je to výborný národ, taký prežitia schopný. Myslím, že keby bola nejaká misia na Mars, mali by na ňu ísť Francúzi. Určite by tam našli niečo, čo v živote nikto nezje a oni áno. Myslím, že Francúzi sú jediní, ktorí by si mohli na Marse urobiť michelinskú reštauráciu,“ zavtipkoval 33-ročný rodák z Prahy.

 

Povahovo sú však Francúzi podľa neho veľmi milí. „Sú to síce takí náckovia, ktorí nemajú radi ľudí, čo nehovoria ich jazykom, ale to je pochopiteľné, pretože majú hory, majú more, majú svoje jedlo, majú kozy a kravy, majú všetko, tak prečo by sa mali zaoberať nejakými prisťahovalcami. Ale keď v ich krčmičke utratíte nejaké peniaze, tak sú z toho strašne šťastní a sú veľmi milí. Francúzi sú dobrí, no ťažko sa mi to posudzuje z pozície takého národa, ako sme my Česi. My sme v ich očiach podľa mňa len nejakí sráči od smradľavej Vltavy, zatiaľ čo oni majú to more a hory a rieky... Môžu sa preto podľa mňa cítiť povýšení,“ zamyslel sa Prachař.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies