Jakub Petraník zverejnil videoklip k singlu Kúpim si svet

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 09:55 • 2 min
Jakub Petraník zverejnil videoklip k singlu Kúpim si svet

BRATISLAVA - Slovenský spevák Jakub Petraník zverejnil videoklip k singlu Kúpim si svet.

slovakia

left justify in out

Pieseň je podľa interpreta "o tom, aké je dnes všetko divné, posunuté, zvláštne, ale nám to už príde ako normálna súčasť našich životov". V novinke sa Petraník prechádza po ulici, pričom stretáva obéznu baletku či morskú pannu, ktorú muž polieva na trávniku vodou. V klipe si zahrali aj Jakub Lorencovič, Naďa Uličná, Ivan Huljak a ďalšie známe tváre z televíznej obrazovky.

 

"V klipe sú znázornené bežné veci, ktoré kedysi takými bežnými ani zďaleka neboli. Deti hrajúce sa vonku, no s počítačmi a mobilmi, bez akéhokoľvek záujmu o banálne hry - naháňačky, schovávačky. Na druhej strane, dospelí nám v klipe absurdne utekajú za zmrzlinárskym autom - znázornenie myšlienky ako sa dospelí radi často v myšlienkach vracajú k svojmu detstvu. Na ulici stretávam suseda - vraha, ktorý dáva do auta mŕtvolu - tu ide o tragikomické znázornenie toho, že akékoľvek zvláštne veci okolo nás si už ani nevšímame a s radosťou ich prehliadame. Ľudia totálne podľahli materiálnym veciam, ktoré ani nepotrebujú. Túto ľudskú vlastnosť zobrazuje v klipe pán, ktorý si kúpi morskú pannu a polieva ju na trávniku, pretože doma nemá bazén. V klipe sa objaví aj komparzista zamaskovaný ako Conchita Wurst (rakúsky transvestita a víťaz pesničkovej súťaže Eurovízia, pozn. SITA) - zvláštnosť aktuálnej doby, ktorá vystihuje snáď všetko, o čom táto pesnička je. Moja obľúbená postavička je baletka, ktorá je moletnejšia než by mala byť a napriek tomu "si ide" v tom, že je proste baletka a nezaujíma ju názor okolia. No a napokon tu máme tancujúce šesťročné dievčatko, ktoré je namaľované ako dospeláčka - aby zosobnilo myšlienku, že deti dnes dospievajú oveľa rýchlejšie, až príliš rýchlo," predstavil postavy z klipu Petraník. 

 

O réžiu videa sa postarala Kristína Cibulková. "Keď mi Kubo pustil skladbu prvýkrát, povedala som mu - toto musí byť niečo uletené. Keď mi potom poslal text, bolo to jasné - klip musí nejakým spôsobom reagovať na dnešnú dobu. Myšlienka je jednoduchá - v dnešnej dobe je všetko možné a aj divné veci sa nám zdajú byť normálne. A tak som začala vymýšľať divné situácie, ktorých bude Kubo svedkom. Našťastie sa mu to páčilo, lebo plán B som nemala," uviedla režisérka, ktorá klip nakrúcala bez jediného strihu. "Myšlienka "jednozáberovky" bola super, len na pľaci to bolo komplikované. Museli sme účinkujúcich aj Kuba na sekundu presne načasovať. Nakoniec sa to podarilo a urobili sme päť "ostrých" a jednu z nich sme napokon vybrali," dodala. 

 

Spevák je s výsledkom spokojný. "Je to už druhý klip, ktorý mi Kristína režírovala. Spolupracuje sa nám výborne. Vždy ju otravujem mojimi nápadmi a buď ich zakomponuje alebo nie. Je kreatívna a to je výborné. Mám rád zmysel pre humor, ktorý dokázala dostať do tohto videoklipu," vyhlásil. 

 

Text skladby Kúpim si svet napísal sám Petraník, pričom s hudbou mu pomohli Jimi Cimbala a Zoli Tóth. "Spolupráca s Kubom bola veľmi rýchla a profesionálna. Mal jasnú predstavu, vďaka čomu bolo nahrávanie produktívne a rýchle. Nehovoriac o výsledku, s ktorým som nadmieru spokojný," povedal Tóth, ktorého prácu pochválil aj bývalý SuperStarista. "So Zolim sme sa vždy zhodli na nápadoch a to je pri hudbe veľmi podstatné. Určite to nebola naša posledná spoločná práca," prezradil rodák z Prešova. 

 

Jakub Petraník sa preslávil v druhej sezóne speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar. Na konte má debutový eponymný album z roku 2008. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies