Jakeš v nedeľu odcestuje domov na Slovensko

NETKY.SK • 7 Január 2017, 16:43 • 2 min
Jakeš v nedeľu odcestuje domov na Slovensko

LA PAZ - Slovenský motocyklista Ivan Jakeš po odstúpení z vytrvalostných púštnych pretekov Rely Dakar 2017 odletí domov v nedeľu 8. januára.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročný rodák z Myjavy musel odstúpiť z 39. ročníka po páde v piatkovej 5. etape, po ktorom ho odviezli vrtuľníkom do nemocnice. Podľa informácií na jeho oficiálnom fanúšikovskom konte na facebooku Jakešovi diagnostikovali zlomeninu zápästia a pomliaždeniny na celom tele. Následkom zásahu bleskom z tretej etapy mal dočasne zhoršené videnie a problémy so sluchom. Komplexné vyšetrenie absolvuje po návrate domov.


Ivanovi Jakešovi na Rely Dakar 2017 patrila pred nehodou priebežná 11. pozícia, najlepšie etapové umiestnenie zaznamenal vo štvrtkovej 4. etape v podobe 14. priečky. Tohtoročné vystúpenie na Dakare bolo jeho jubilejným desiatym, po prvý raz sa predstavil v roku 2007 ešte v Európe a Afrike. Jazdec na motocykli KTM nedokončí svoj šiesty Dakar, musel odstúpiť aj v rokoch 2007, 2010, 2011, 2012 a 2016. Vlani ukončil svoje pôsobenie na začiatku 6. etapy, keď nedokázal pokračovať po zraneniach, ktoré utrpel v predchádzajúci deň. Jakeš si vtedy pri páde potrhal väzy v pravom kolene, pomliaždil prsty na ľavej nohe a utrpel viacero odrenín. Jeho maximom zostáva štvrté miesto zo sezóny 2013, čo bol v tom čase historicky najlepší výsledok v podaní Slováka. V roku 2015 vyhral dve etapy v záverečných troch dňoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona