Jakeš a českí komunisti slávili 1. máj po svojom

NETKY.SK • 2 Máj 2013, 08:05 • 2 min
Jakeš a českí komunisti slávili 1. máj po svojom

Praha - Českí komunisti oslavovali dnes Sviatok práce s tradičnými klobásami, dychovkou i s bývalým šéfom KSČ Milošom Jakešom, informoval server Lidovky.cz.

slovakia

left justify in out

Členovia a priaznivci komunistickej strany sa ako zvyčajne zišli na výstavisku v pražských Holešoviciach. Poslankyňa KSČM Marta Semelová odštartovala program ostrou kritikou pravicovej vlády premiéra Petra Nečasa, ktorá sa - ako uviedla - nestará o to, ako žijú obyčajní ľudia. 

 

Devätdesiatročný Jakeš, generálny tajomník ÚV KSČ z rokov 1987-89, čulo diskutoval s účastníkmi osláv, medzi ktorými bol veľký záujem o jeho podpisy. 

"Komunisti majú na vládny angažmán kvalifikáciu, záleží ale na postoji ČSSD. Preferoval by som tichú účasť," povedal Jakeš na výstavisku pre Lidovky.cz, pričom vyjadril presvedčenie, že Nečasov kabinet mal už dávno odísť.  

Priebeh manifestácie spestrili stánky s klobásami, pivom, kozmetikou, oblečením a ľavicovou literatúrou. Pohodu narušila len skupina protestujúcich antikomunistov, pričom medzi oboma tábormi došlo aj k menším potýčkam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies