Jake Gyllenhaal siahol v snímke Stronger na dno svojich hereckých možností

NETKY.SK • 10 September 2017, 11:09 • 2 min
Jake Gyllenhaal siahol v snímke Stronger na dno svojich hereckých možností

TORONTO – Stronger, jeden z najočakávanejších filmov roka, mal svetovú premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Toronte. Tragické udalosti počas Bostonského maratónu znovu ožili na filmovom plátne pod režisérskou taktovkou Davida Gordona Greena.

slovakia

left justify in out

V hlavných úlohách si zahrali Jake Gyllenhaal a Tatiana Maslany. Okrem nich sa vo filme predstavili aj Miranda Richardson, Clancy Brown a Frankie Shaw.

Dráma Stronger zachytáva tie najťažšie okamihy v živote Jeffa Baumana, ktorý počas bombového útoku v Bostone prišiel o obe nohy. Samotnému útoku z roku 2013, počas ktorého umreli traja ľudia a vyše 100 bolo zranených, sa dej filmu venuje len okrajovo, v centre pozornosti je cesta k zotaveniu a opätovnému nájdeniu zmyslu života.

Stronger je strhujúcim príbehom o vôli žiť, o vzťahu dvoch mladých ľudí, ktorí prechádzajú jednou z najťažších skúšok v živote a príbehom o obyvateľoch Bostonu, ktorých spojili tragické udalosti. „Tento film nie je len o jednotlivcovi, je o komunite, ktorá si navzájom pomáhala. Nech už prechádzame v živote čímkoľvek, Jeff je dôkazom, že všetko sa dá zvládnuť,” uviedol počas sobotnej tlačovej konferencie Gyllenhaal, ktorý cítil nesmiernu zodpovednosť pri hraní Baumana.

Na slávnostnej premiére v Toronte sa zúčastnil aj samotný Jeff Bauman. V očiach mnohých je hrdina, on sám to tak nevníma: „Ľudia ma označujú za hrdinu, no pre mňa sú hrdinovia všetci, ktorí mi pomohli prežiť. Ľudia, ktorí ma zachránili, policajti, ktorí boli na mieste činu, keď sa to stalo, zamestnanci nemocnice, ktorí sa o mňa starali. Hrdinkou je pre mňa moja manželka, ktorá pri mne celý čas stála a moja mama,“ uzatvoril Bauman.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies