Jake Bugg nepovažuje zisk Mercury Prize za dôležitý

NETKY.SK • 21 Október 2013, 08:38 • 2 min
Jake Bugg nepovažuje zisk Mercury Prize za dôležitý

LONDÝN - Britský spevák Jake Bugg priznal, že zisk prestížnej Mercury Prize nepovažuje za dôležitý. Povedal to v rozhovore pre denník Coventry Telegraph.

slovakia

left justify in out

"Je výborné, že ma nominovali, ale toto ocenenie pre mňa neznamená úplne všetko. Nerobím hudbu pre to, aby som dostával ceny. Nahrávam albumy pre ľudí, aby ich počúvali. Začal som písať skladby vo viere, že budú niečo znamenať, že snáď niekomu pomôžu alebo niekoho inšpirujú. To je pre mňa tá najlepšia vec na svete," vyjadril sa 19-ročný hudobník, ktorého nominovali na prestížne ocenenie vďaka debutovej nahrávke Jake Bugg (2012).

Mercury Prize udeľujú každoročne za najlepší britský alebo írsky album roka. Tento rok sa medzi nominovaných prebojoval aj legendárny David Bowie s nahrávkou The Next Day. Jeho konkurenciou sú Arctic Monkeys (AM), Disclosure (Settle), Foals (Holy Fire), James Blake (Overgrown), Jon Hopkins (Immunity), Laura Marling (Once I Was An Eagle), Laura Mvula (Sing to the Moon), Rudimental (Home), Savages (Silence Yourself) a Villagers (Awayland). 

Jake Bugg, vlastným menom Jacob Edwin Kennedy, pochádza z Nottinghamu a ako 12-ročný sa začal učiť hrať na gitaru. Keď mal 17 rokov, BBC mu umožnila vystúpiť na jednom z menších stageov na slávnom festivale Glastonbury. Dôvodom bola skutočnosť, že už v tom čase mal podpísaný kontrakt s vydavateľstvom Mercury Records. V jeho kariére mu okrem iného pomohlo aj to, že jeho pieseň Country Song si pre svoju reklamu vybral jeden anglický pivovar. Zviditeľnil sa aj v programe Later... with Jools Holland. Muzikant vydal spomínaný debutový eponymný album vlani 15. októbra, pričom s ním debutoval na prvej priečke UK Chartu. Magazín NME mu dal 9 z 10 hviezdičiek a denník Daily Mail štyri z piatich. Kladne ho hodnotili aj v BBC, v denníku The Guardian či magazíne Impact. Hudobník plánuje 18. novembra vydať druhú štúdiovku s názvom Shangri La. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies