Jakab koncom mesiaca odchádza z postu riaditeľa BVS

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 16:41 • 2 min
Jakab koncom mesiaca odchádza z postu riaditeľa BVS

BRATISLAVA - Súčasný riaditeľ Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) Radoslav Jakab k 30. júnu 2014 oficiálne končí na poste šéfa bratislavských vodární.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval hovorca BVS Zenon Mikle, Jakab sa vzdal aj funkcie člena predstavenstva a predsedu predstavenstva v BVS, o svojom kroku už informoval členov Dozornej rady BVS i bratislavského primátora Milana Ftáčnika.

"Radoslav Jakab tým zavŕšil celý formálny proces, ktorý bol potrebný, aby zrealizoval svoj oficiálne oznámený zámer z októbra 2013," uviedol Mikle.

 

Jakab z postu šéfa bratislavských vodární odchádza na vlastnú žiadosť, vedeniu mesta svoj zámer oznámil už vlani v októbri. "Môj odchod nie je žiadna novinka, ale dlhodobo pripravovaný proces, ktorý som verejne avizoval už na jeseň minulého roka. Posunul som ho na základe žiadosti viacerých kompetentných, vrátane primátora Bratislavy, aby sa mohli pripraviť všetky potrebné procesy v súvislosti s kontinuitou vedenia spoločnosti," povedal Jakab. Kým mesto nenájde nového riaditeľa vodární, spoločnosť by mal dočasne viesť jeden z členov 

 

Jakabovho nástupcu plánovalo mesto vybrať vo výberovom konaní, ktoré vyhlásili ešte vlani na jeseň. Nového riaditeľa mala z uchádzačov prihlásených do konkurzu vybrať komisia zložená zo zástupcov mestských poslaneckých klubov, platforiem a zo zástupcov magistrátu. Výberové konanie však nebolo úspešné, komisia z uchádzačov vhodného kandidáta nevybrala.

Primátor Milan Ftáčnik v apríli tohto roku pripustil, že zvažujú aj možnosť vybrať nového riaditeľa BVS na obdobie do komunálnych volieb formou politickej dohody. "Možno zvolíme nejaké prechodné riešenie, pretože na pol roka možno nenájdeme takého manažéra, ktorý by riadil spoločnosť BVS s tým, že jeho perspektíva je limitovaná voľbami," uviedol v apríli primátor. Ako dnes agentúru SITA informoval riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy, primátor je skôr toho názoru, že manažérske posty v spoločnostiach s majetkovou účasťou mesta by mali byť obsadzované na základe výberového konania. Ako dodal, o tom, či Jakabovho nástupcu zvolia v konkurze alebo formou politickej dohody, musí primátor ešte rokovať s poslaneckými klubmi v mestskom zastupiteľstve. 

 

Odchádzajúci riaditeľ BVS Jakab svoj odchod vedeniu mesta avizoval už vlani na jeseň. Rozhodol sa totiž "reflektovať na novú pracovnú výzvu, keďže koncom minulého roka nadobudol presvedčenie, že svoju profesionálnu misiu v BVS môže ukončiť," vysvetlil hovorca BVS Mikle. Ako dodal, Jakab s novým manažérskym tímom totiž spoločnosť ekonomicky ozdravil, nastavil štandardizované procesy a zlepšil komunikáciu medzi BVS a dcérskymi spoločnosťami. Ukončenie pôsobenia Radoslava Jakaba v pozícii člena a predsedu predstavenstva nadobudne účinnosť zasadnutím Dozornej rady BVS, ktorá je predbežne plánované na 20. júna 2014, informoval Mikle. 

 

Jakab bratislavským vodárňam šéfoval približne tri roky, do funkcie nastúpil v polovici roka 2011 a do funkcie ho vtedy navrhli mestskí poslanci za klub SDKÚ-DS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies