Jairo do Trenčína, na Williamovi sa AS nedohodol s Botafogom

NETKY.SK • 8 Január 2014, 14:55 • 2 min
Jairo do Trenčína, na Williamovi sa AS nedohodol s Botafogom

TRENČÍN - Prvou zahraničnou akvizíciou slovenského futbalového klubu AS Trenčín počas zimnej prípravy na jarnú časť súťažného ročníka 2013/2014 sa stal Jairo de Macedo da Silva. Dvadsaťjedenročný brazílsky útočník (nar. 6. mája 1992) by mal najmä gólovou produktivitou pomôcť trenčianskemu mužstvu, ktorému patrí po jesenných 19 odohraných kolách výborné 2. miesto v corgoňligovej tabuľke s 36 bodmi.

slovakia

left justify in out

"Jaira sme po prvý raz videli na turnaji Copa Amsterdam pred dva a pol rokom, kde hral za Botafogo. Patril medzi najlepších na turnaji a svoj tím doviedol až do finále. Naďalej sme ho sledovali a dnes je v Trenčíne. Veríme, že potvrdí svoje kvality a bude posilou," citovala oficiálna internetová stránka AS slová generálneho manažéra klubu Róberta Rybníčka.

"Pamätám si na ten turnaj a aj na zápas proti Trenčínu. AS má talentovaných hráčov a potvrdilo sa to aj v Amsterdame. Trenčiansky tím však mal smolu, že Botafogo disponovalo v tom období veľmi silnou generáciou mladých futbalistov," uviedol Jairo pre klubový web a pokračoval: "Teraz chcem pomôcť Trenčínu a predviesť sa fanúšikom AS. Na Slovensku sa mi páči, spoluhráči ma prijali veľmi dobre. Utorkový prvý tréning bol vynikajúci a ja cítim, že tu môžem napredovať."

Jairo de Macedo da Silva by mal v trenčianskom mužstve nahradiť odchádzajúceho 22-ročného krajana Williama Alvesa de Oliveiru, ktorý bol v AS na hosťovaní s opciou a na jeseň strelil 5 gólov. "Mali sme opciu na jeho kúpu. Taktiež aj na kontrakt so samotným hráčom. Nedohodli sme sa však s Botafogom na sume. Ich finančné predstavy boli niekde inde," vyjadril sa generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček o situácii, ktorá nastala v súvislosti s odchodom Williama.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies