Jahnátek: Štátny tajomník agrorezortu Jozef Spevár sa bude venovať lesom

NETKY.SK • 10 September 2014, 16:07 • 2 min
Jahnátek: Štátny tajomník agrorezortu Jozef Spevár sa bude venovať lesom

BRATISLAVA - Novovymenovaný štátny tajomník Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Jozef Spevár by mal mať vo svojej agende na starosti najmä lesnícke témy.

slovakia

left justify in out

Uviedol to po dnešnom rokovaní vlády šéf agrorezortu Ľubomír Jahnátek (nominant Smer-SD).
     

"Ministerstvo doteraz nemalo na úrovni štátneho tajomníka odborníka z lesov, čiže v podstate je to obmena, ktorá by mala prekryť aj tú druhú, dôležitú oblasť ministerstva pôdohospodárstva, ktorou sú lesy," poznamenal. Spevár by mal podľa Jahnátka zároveň "rozmieňať na drobné nové programové obdobie smerom na lesy".
     

Nový štátny tajomník Ministerstva hospodárstva SR Miroslav Obert by sa mal podľa slov šéfa rezortu hospodárstva Pavla Pavlisa (Smer-SD) venovať v prvom rade energetike.
     

"Radko Kuruc bude mať presne tie isté kompetencie, ako mal jeho predchodca na tomto poste Peter Pellegrini. Pri výbere nového štátneho tajomníka som sa radil aj s Petrom Pellegrinim. Rozhodol som sa pre človeka, ktorý má detailnú vedomosť o fungovaní rezortu, o ľuďoch, o témach," komentoval výber nového štátneho tajomníka na svojom rezorte minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD).
     

Nový štátny tajomník rezortu školstva Juraj Draxler bude mať podľa slov šéfa Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Petra Pellegriniho na starosti najmä regionálne školstvo a vysoké školstvo. "Očakávam, že sa teraz intenzívne vrhne do definitívnej prípravy legislatívy, ktorú by sme do Vianoc chceli predložiť na rokovanie vlády. Verím, že bude prínosom," dodal Pellegrini.
     

Vláda dnes schválila štyri personálne návrhy na posty štátnych tajomníkov ministerstiev. Štátnym tajomníkom rezortu financií je oddnes Radko Kuruc. Štefana Adama na poste štátneho tajomníka v agrorezorte nahradí od 11. septembra lesník Jozef Spevár. Dušana Petríka z ministerstva hospodárstva vystrieda od štvrtka (11. 9.) podpredseda predstavenstva JAVYS Miroslav Obert. Štátneho tajomníka ministerstva školstva Štefana Chudobu nahradí Juraj Draxler, ktorý pôsobil okrem iného v Bruseli, v think tanku Centre for European Policy Studies.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies