Jahnátek predložil parlamentu novelu o lesoch, ktorú v decembri stiahol

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 09:53 • 2 min
Jahnátek predložil parlamentu novelu o lesoch, ktorú v decembri stiahol

BRATISLAVA – Poslanci začali štvrtý rokovací deň 35. schôdze Národnej rady (NR) diskusiou o návrhu novely zákona o lesoch. Plénu ju predložil minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD), ktorý právnu normu v decembri minulého roka z parlamentu stiahol.

slovakia

left justify in out

Agrorezort vtedy stiahnutie novely odôvodnil tým, že v právnej norme sa po rokovaní výboru pre pôdohospodárstvo objavilo množstvo pozmeňujúcich návrhov, ktoré ministerstvo musí analyzovať. "Najväčší dôraz bude klásť na to, aby sa v žiadnom prípade neobmedzoval pohyb ľudí v lese, či zber húb a lesných plodov," uviedol vtedy hovorca rezortu Peter Hajnala.

 

O stiahnutie novely z parlamentu požiadal ministra Jahnátka predseda vlády Robert Fico (Smer-SD). Dôvodom bolo, aby nevznikli žiadne pochybnosti o tom, že ľudia môžu naďalej bez obmedzení zbierať huby a lesné plody a vstupovať do lesa tak, ako to bolo doteraz.

 

Návrh novely zákona o lesoch kritizoval najmä podpredseda opozičnej strany Most-Híd Zsolt Simon. Ku kritike sa pridali aj ďalší opoziční poslanci, a to Ľubomír Galko (SaS), Ján Mičovský a Martin Fecko (OĽaNO). Galko vyhlásil, že premiér zachránil svoje "hlasovacie stroje" doslova v hodine dvanástej. A to tým, že nariadil ministrovi, aby kontroverzný zákon stiahol z rokovania parlamentu. Pretože navrhovaná novela podľa neho rozčúlila nielen odbornú, ale aj laickú verejnosť.

 

Po prerokovaní tohto bodu programu, čakajú na poslancov ďalšie doteraz neprediskutované návrhy zákonov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies