Jahnátek: Pozície Slovenska a Nemecka sú si často blízke

NETKY.SK • 23 Január 2015, 16:50 • 2 min
Jahnátek: Pozície Slovenska a Nemecka sú si často blízke

BRATISLAVA - Pozície Slovenska a Nemecka sú si často blízke. Uviedol to dnes minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD) na stretnutí s veľvyslancom Spolkovej republiky Nemecko v SR Thomasom Götzom, ktorého privítal na pôde svojho rezortu.

slovakia

left justify in out

"Obe strany potvrdili dobrú úroveň vzťahov, ktorá sa prejavuje nielen v hospodárskej alebo kultúrnej oblasti, ale aj v rovine politickej, v rámci ktorej opakovane dochádza na medzinárodnej úrovni k zastávaniu rovnakých stanovísk," priblížilo ministerstvo pôdohospodárstva.
     

Hlavnou témou stretnutia bol podľa MPRV SR najmä problém nízkej úrovne kvality a bezpečnosti potravín ponúkaných na predaj obchodnými reťazcami na Slovensku a s tým súvisiace udeľovanie vysokých pokút. "Minister v tejto súvislosti zdôraznil význam aktuálneho nastavenia systému pokút a poukázal na dosiahnuté výsledky. Nemecké obchodné reťazce sa podľa neho udržiavajú v rámci kvality ponúkaných produktov na prijateľnej úrovni," spresnil agrorezort.

     

Slovenský minister pôdohospodárstva zároveň potvrdil záujem rezortu o vedenie dialógu v tomto smere a veľvyslanca uistil, že štát má záujem riešiť problém kvality a bezpečnosti potravín koncepčne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies