Jahnátek obvinil z rodinkárstva predošlé vedenie Ministerstva pôdohospodárstva

NETKY.SK • 4 Október 2013, 15:21 • 2 min
Jahnátek obvinil z rodinkárstva predošlé vedenie Ministerstva pôdohospodárstva

BRATISLAVA - Minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek obvinil z rodinkárstva predchádzajúce vedenie ministerstva pôdohospodárstva.

slovakia

left justify in out

Išlo podľa neho o "zaujímavé mená príbuzných vysokých politikov súčasnej opozície". Vyhlásil to v piatkovej relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo. Odmietol však tieto mená konkretizovať.

Bývalý šéf rezortu pôdohospodárstva Zsolt Simon odmietol tieto obvinenia a označil ich za "absolútnu somarinu". "Ja som z rodnej obce nikoho nezamestnal. Minister Jahnátek bol prichytený na hruškách a snaží sa zakryť svoje zlyhanie. Nech pán minister prestane tárať a uvedie konkrétne mená," reagoval v rádiu Expres Simon. 

Minister trvá na tom, že kauza zamestnávania jeho príbuzných a rodákov na ministerstve je súčasťou diskreditačnej kampane. Má vraj všetky mená ľudí aj firmy, ktorí si ju objednali, nechcel ich však zverejniť. Jahnátek tiež zopakoval, že ľudia vo vrcholovom manažmente s ním pracovali na ministerstve hospodárstva a do agrorezortu ich pozval preto, že sú podľa neho dobrí a nepodplatiteľní. "Vedeli o tom, že sú tam voľné miesta, ja sám som im hovoril, že sú tam voľné miesta," povedal Jahnátek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona