Jahnátek o privatizácii Slovenských elektrárni: Zmluva bola bola pre štát úmyselne nevýhodná!

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 10:03 • 2 min
Jahnátek o privatizácii Slovenských elektrárni: Zmluva bola bola pre štát úmyselne nevýhodná!

BRATISLAVA - Podobne ako pri predaji Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) a ďalších energetických distribučných spoločností, aj tieto kontrakty boli nevýhodné pre štát, povedal exminister hospodárstva a súčasný šéf agrorezortu Ľubomír Jahnátek v rozhovore pre denník Hospodárske noviny na otázku, aké boli v roku 2006 privatizačné zmluvy, ktoré našiel v podniku Slovenské elektrárne.

slovakia

left justify in out

"Podľa môjho názoru bol porušený zákon aj v tom, že štát nemal ani tretinu akcií vo firme. Chýbala nám jedna akcia, bez ktorej sme nemali naozaj tretinový podiel v podniku. Preto som tam napríklad nikdy nemohol vpustiť Národný kontrolný úrad," povedal Ľubomír Jahnátek. "Myslím si, že to bolo urobené úmyselne," dodal.

 

Na otázku denníka, v čom je problém, keď nie je vyriešený ani privatizačný doplatok a na jednej strane ho žiada Enel, ale aj štát, Ľubomír Jahnátek odpovedal: "Z toho, čo si pamätám, tak doprivatizácia mala byť urobená tak, že po štyroch rokoch sa malo ukázať, či audit na kúpu podniku bol v poriadku alebo nie. Celý zádrhel privatizácie v zmluve bol v dvoch bodoch. Jedným z nich bol spomínaný nízky podiel. Druhým bol vklad do rezervného fondu na likvidáciu jadrového paliva vo výške, myslím, 200 miliónov," uviedol.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona