Jahnátek: Farmári sa po zrušení kvót musia spojiť do odbytových družstiev

NETKY.SK • 3 Apríl 2015, 14:22 • 2 min
Jahnátek: Farmári sa po zrušení kvót musia spojiť do odbytových družstiev

BRATISLAVA - Chovatelia dojníc na Slovensku sa budú musieť spojiť do odbytových družstiev a do spoločných obchodných organizácií. Uviedol to minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD) v reakcii na zrušenie mliečnych kvót v EÚ od 1. apríla 2015.

slovakia

left justify in out

Po zrušení národných kvót na mlieko bude podľa neho veľmi dôležité, ako sa slovenskí výrobcovia mlieka vyrovnajú pri nových dotačných podmienkach s novou situáciou na trhu s mliekom.

 

Minister nevylúčil, že po zrušení mliečnych kvót by mohli niektoré mliekarne na Slovensku zaniknúť. "Teoreticky sa môže všetko stať, teraz je o tom veľmi ťažké špekulovať," poznamenal.

 

Jahnátek zároveň pripomenul, že platí nariadenie vlády SR, na základe ktorého budú musieť odberatelia mlieka nahlasovať ministerstvu pôdohospodárstva množstvo, kvalitu, ako aj cenu mlieka. "Cez tento monitoring dostaneme pravý obraz o tom, aká je situácia s mliekom na slovenskom aj európskom trhu," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies