Jaguar Land Rover si pre svoj nový závod vybral Slovensko!

NETKY.SK • 11 August 2015, 15:02 • 2 min
Jaguar Land Rover si pre svoj nový závod vybral Slovensko!

BRATISLAVA/COVENTRY - Britská automobilka Jaguar Land Rover podpísala so slovenskou vládou dokument o zámere postaviť svoj nový závod v Nitre.

slovakia

left justify in out

Definitívne rozhodnutie o výstavbe bude nadväzovať na štúdiu uskutočniteľnosti a očakáva sa do konca tohto roka.

"S už zavedeným automobilovým priemyslom na vysokej úrovni je Slovensko atraktívnou rozvojovou príležitosťou," informovali dnes predstavitelia automobilky. Nový závod má doplniť existujúce výrobné kapacity vo Veľkej Británii, Číne, Indii, ako aj továreň v Brazílii, ktorá je práve vo výstavbe.

 

"Úmysel, ktorý sme spoločne deklarovali v tomto dokumente, vnímame ako významný krok na ceste k získaniu strategickej investície s pozitívnym dopadom pre Slovensko, ako aj pre celú EÚ," konštatoval predseda vlády Robert Fico. Podľa medializovaných informácií súperilo Slovensko v uplynulých týždňoch o umiestnenie automobilky s Poľskom.

 

"Teší nás, že profesionálne úsilie obidvoch strán viedlo spoločnosť Jaguar Land Rover k záveru, že Slovensko je atraktívnou krajinou pre investície v oblasti automobilového priemyslu. Schválený dokument zblížil záujmy vlády SR a spoločnosti Jaguar Land Rover natoľko, že robí zo Slovenska preferovanú potenciálnu lokalitu na získanie tejto investície," doplnil Fico.

 

Výberu Slovenska podľa automobilky predchádzala dôkladná analýza viacerých lokalít v Európe, Spojených štátoch a Mexiku. V prospech SR hovorí silná sieť dodávateľov a dobrá logistická infraštruktúra, informovala firma.

 

Automobilka teraz spoločne so slovenskou vládou vypracuje štúdiu uskutočniteľnosti závodu, ktorý by postupne v priebehu nasledujúcej dekády mohol vyrábať až 300.000 vozidiel. Spoločnosť očakáva, že prvé autá by mohli z výrobnej linky zísť v roku 2018.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies