Jaguar Land Rover presunie výrobu modelu Discovery na Slovensko

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 16:23 • 2 min
Jaguar Land Rover presunie výrobu modelu Discovery na Slovensko

BRATISLAVA - Britská automobilka Jaguar Land Rover Automotive by mala kompletne presunúť výrobu športovo-úžitkového modelu Discovery na Slovensko zo závodu v blízkosti Birminghamu. Ten bude modernizovaný a vyrábať by sa v ňom mali elektromobily novej generácie.

slovakia

left justify in out

Automobilka, ktorá patrí koncernu Tata Motors, vytvorí v britskom závode Solihull novú výrobnú platformu, ktorá umožní produkciu elektromobilov, benzínových aj dieselových verzií, uviedli pre agentúru Bloomberg zdroje oboznámené so záležitosťou, ktoré si neželali byť menované, keďže tieto informácie ešte nie sú verejné.

 

Výroba modelu Discovery sa presunie od začiatku roka 2019. To znamená, že je možné znižovanie počtu zamestnancov v závode v Solihulle predtým, než opätovne začne naberať pracovníkov, uviedli zdroje. Po prebudovaní závodu sa tu bude vyrábať nový Range Rover a Range Rover Sport. Nové modely Range Rover Evoque sa budú produkovať v severoanglickom Halewoode, kde sa vyrába aj Discovery Sport. "Významná investícia a technologická modernizácia v Solihulle, aby sme tu umiestnili novú generáciu vlajkových modelov Land Rover, a prispôsobenie závodu v Halewoode pre ďalší Evoque je dôkazom, že naďalej sa budeme výrazne angažovať v Británii, a že budeme ďalej realizovať plán transformácie a rastu," uviedol Jaguar Land Rover v emailovom stanovisku.

 

"Rozhodnutie premiestniť výrobu Land Rover Discovery na Slovensko a potenciálne prepustenie niektorých agentúrnych zamestnancov v Británii je ťažkým rozhodnutím, ale je súčasťou dlhodobej výrobnej stratégie, v rámci ktorej globálne transformujeme naše aktivity."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona