Jaguar Land Rover podporí v prvom grantovom programe 12 projektov

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 15:14 • 2 min
Jaguar Land Rover podporí v prvom grantovom programe 12 projektov

NITRA – Dvanásť projektov podporí automobilka Jaguar Land Rover Slovakia prostredníctvom svojho grantového programu. Celkovo rozdelí 12 000 eur, každý projekt dostane 1 000 eur. Ako informovala Alexandra Sabolová z kancelárie pre komunikáciu Jaguar Land Rover Slovakia, do prvého ročníka grantového programu sa prihlásilo 29 inštitúcií.

slovakia

left justify in out

O granty sa mohli uchádzať neziskové organizácie, občianske združenia, školy a obce na projekty z oblasti športu, vzdelávania, ochrany životného prostredia a práce so znevýhodnenými skupinami. Hlavným kritériom výberu bola veľkosť dosahu na miestnu komunitu a inovatívnosť projektu.

V rámci úspešných projektov sprístupnia verejné priestranstvá pre ľudí s obmedzenou mobilitou, postavia detské ihriská a zavedú moderné vzdelávacie metódy. Prvýkrát v Nitrianskom kraji zriadia miestnosť na terapiu poruchy senzorickej integrácie pre deti predškolského veku. Obec Bádice získa finančnú podporu na výstavbu detského ihriska a v Nitre otvoria komunitnú záhradu. „Tak, ako investujeme do nových technológií a inovácií, chceme podporovať nápady, ktoré zlepšia život v bezprostrednej blízkosti závodu. Naši zamestnanci nám pomohli vybrať projekty svojím odporúčaním a tešia sa, že sme pretavili ich iniciatívu do skutočnosti, “ povedal prevádzkový riaditeľ Jaguar Land Rover Slovakia Alexander Wortberg.

Automobilka investuje do svojho nitrianskeho závodu 1,4 miliardy eur. V súčasnosti tu už pracuje 1 300 zamestnancov, z toho 97 percent tvoria Slováci, 30 percent je žien. „Závod v Nitre bude vyrábať vozidlá na báze alumíniových technológií. Prvý model Land Rover Discovery sa začne vyrábať koncom roka 2018,“ informovala Sabolová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona