Jaguar Land Rover plánuje škrtať výdavky

NETKY.SK • 9 November 2015, 08:16 • 2 min
Jaguar Land Rover plánuje škrtať výdavky

BRATISLAVA 9. novembra (SITA, Reuters) - Spoločnosť Jaguar Land Rover odštartovala utajovaný projekt zvaný Skok 4.5 (Leap 4.5), ktorý má spoločnosti priniesť úsporu vo výške 4,5 mld. britských libier (GBP).

slovakia

left justify in out

Spoločnosť by zároveň do konca desaťročia mala vyrábať milión vozidiel ročne. V rámci tohto projektu by automobilka mala vyrábať viac modelov s podobnou základnou kostrou, mala by sa ozdraviť dodávateľská sieť a mal by sa spomaliť, prípadne zastaviť, proces náboru zamestnancov. V pláne však nie je prepúšťanie pre nadbytok zamestnancov. Informovali o tom noviny Sunday Times s odvolaním sa na informované zdroje.

 

Noviny Sunday Times uviedli, že Skok 4.5 by mal podľa plánov vyvážiť oslabenie predaja v Číne a taktiež zvýšené náklady spojené s plnením emisných štandardov. Firma by však zároveň mala ušetriť 3 mld. GBP ročne, ktoré môže použiť vo výskume a vývoji a taktiež na stavbu nových závodov. Spoločnosť Jaguar Land Rover, ani jej materská automobilka Tata Motors, informácie nekomentovali.


Výrobca luxusných vozidiel Jaguar Land Rover podpísal v auguste memorandum o porozumení so slovenskou vládou v súvislosti s plánom výstavby závodu na Slovensku. Jaguar, ktorého vlastníkom je od roku 2008 indická skupina Tata Group, uviedol, že uskutočňuje štúdiu realizovateľnosti výstavby závodu v Nitre.

(1 EUR = 0,71765 GBP)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona