Jaguar Land Rover otvoril v Číne prvý závod na výrobu motorov

NETKY.SK • 21 Júl 2017, 13:02 • 2 min
Jaguar Land Rover otvoril v Číne prvý závod na výrobu motorov

LONDÝN - Britská automobilka Jaguar Land Rover otvorila v Číne svoj prvý zahraničný závod na výrobu motorov. Urobila tak len týždeň po tom, ako oznámila, že prvýkrát v histórii vyrobí model pre svetové trhy kompletne mimo územia Británie. Ide o kompaktné športovo-úžitkové vozidlo E-PACE, ktoré sa bude vyrábať v Rakúsku a Číne.

slovakia

left justify in out

Najväčšia britská automobilka, ktorá už v Číne prevádzkuje závod v rámci partnerstva s tamojšou firmou Chery, uviedla, že nový podnik je súčasťou investície s čínskym partnerom v celkovej hodnote 1,6 miliardy USD (1,39 miliardy eur).

 

Podobne ako pre ďalšie automobilky, aj pre Jaguar Land Rover je Čína významným trhom. Ázijská krajina bola pre Jaguar minulý rok najrýchlejšie rastúcim trhom, pričom na jeho celkovom objeme predaja sa podieľala 20 %.

 

Jaguar Land Rover, ktorého materskou spoločnosťou je indická firma Tata Motors, v poslednom období prudko zvyšuje objem produkcie aj ponuku modelov. V roku 2015 sa automobilka rozhodla, že namiesto rozširovania produkcie v Británii postaví nový veľký závod na Slovensku.

 

Firma sa obáva, že brexit, teda odchod Británie z Európskej únie, by mohol skomplikovať jej export. Možným rizikom je predĺženie lehoty na dodávky áut zákazníkom, ako aj prípadné zavedenie ciel až do 10 %. To by výrazne ovplyvnilo životaschopnosť produkcie v Británii.

 

(1 EUR = 1,1485 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies