Jaguar Land Rover bude vo svojich vozidlách používať softvér BlackBerry

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 13:43 • 2 min
Jaguar Land Rover bude vo svojich vozidlách používať softvér BlackBerry

LONDÝN - Výrobca luxusných áut Jaguar Land Rover (JLR) bude vo svojich vozidlách používať informačný a zabezpečovací softvér BlackBerry. Oznámilo to vo štvrtok vedenie spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Licenčná zmluva s firmou Tata Motors, materským koncernom JLR, je ďalším úspechom pre kanadskú firmu, ktorej sa už v automobilovom priemysle podarilo uzavrieť dohodu s Qualcomm, Baidu a Aptiv.

 

Podľa dohody, ktorej podmienky neboli zverejnené, BlackBerry poskytne JLR licenciu na svoj softvér QNX a bezpečnostnú technológiu Certicom. BlackBerry z mesta Waterloo v kanadskom Ontáriu sa snaží znova presadiť na trhu po kolapse svojej divízie smartfónov. A rozhodla sa zamerať na rýchlo sa meniaci automobilový priemysel, ktorý pridáva stále viac autonómnych funkcií a smeruje k úplne autonómnym autám. Softvér QNX sa už dlho používa v informačných zariadeniach pre automobily.

 

Automobilka JLR, ktorú v roku 2008 kúpila indická skupina Tata, vlani uviedla, že všetky jej nové autá budú od roku 2020 k dispozícii v elektrickej alebo hybridnej verzii. Najväčší britský výrobca automobilov tiež uviedol, že v januári otvorí softvérové centrum v Írsku, kde bude pracovať na moderných automatizovaných technológiách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies