Jágrovou prioritou zostáva NHL, jeho zbraňou je vysoké hokejové IQ

NETKY.SK • 24 August 2017, 11:07 • 2 min
Jágrovou prioritou zostáva NHL, jeho zbraňou je vysoké hokejové IQ

CALGARY - O českú hrajúcu hokejovú legendu Jaromíra Jágra by podľa najnovších informácií mohol mať záujem klub NHL Calgary Flames. S týmto konštatovaním prišla stránka nhl.com, ktorá sa odvoláva na informácie od novinára Elliotta Friedmana.

slovakia

left justify in out

Žurnalista tvrdí, že "plamene" by mohli "určitým spôsobom vnímať" 45-ročného veterána ako potenciálnu posilu. Najmä, keď hlavným trénerom tímu je Glen Gulutzan, ktorý Jágra trénoval v Dallase počas sezóny 2012/2013.

 

"Keď som s ním pracoval, vnímal som, že už nie je taký rýchly ako kedysi, no stále je na puku silnejší než ostatní hráči v lige. Pravdepodobne najohromujúcejšou jeho vlastnosťou sú fyzické zručnosti - zjavné telesné parametre (189 cm, 104 kg), sila v rukách a jeho hokejové IQ," vyjadril sa v priebehu uplynulej sezóny o najproduktívnejšom Európanovi v histórii NHL Gulutzan.

Jágr počas kariéry v najslávnejšej klubovej súťaži sveta odohral vrátane play-off 1919 zápasov. Nazbieral v nich 2115 bodov. Vlani v drese Floridy Panthers zarobil aj s bonusmi 5,155 mil. USD. V 82 zápasov dosiahol 46 bodov, pričom nastrieľal 16 gólov. Po skončení sezóny je však zatiaľ bez angažmánu. Jeho prioritou napriek vysokému veku naďalej zostávajú ponuky z NHL, kluby však o neho doposiaľ neprejavili záujem.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies